23948sdkhjf

Scancom løfter omsætningen

Den sjællandske producent af havemøbler kunne glæde sig over en fremgang i salget på over 8 % i det netop afsluttede 2010/11.
Krisen var hård ved Scancom i 2009/10, hvor salget gik tilbage med hele 21 %. Omsætningen faldt til lige over 800 mio. kroner efter i en årrække at have ligget på den gode side af milliarden.

Takket være oprydning og stram omkostningsstyring lykkedes det alligevel at komme ud med et nettooverskud på 15,6 mio. kroner, og virksomheden, med CEO Stig Maasbøl i spidsen, gik ind til 2010/11 med forventning om en salgsfremgang på 5-7 %.

Meget tilfredse
2010/11-regnskabet blev i sidste uge godkendt på generalforsamlingen, hvor de fremmødte med tilfredshed kunne konstatere, at forventningen blev mere end indfriet. Omsætningen steg med knap 8,5 % til 882,3 mio. kroner. For havemøbler alene er fremgangen 6,5 %:

- Vi er meget tilfredse hos ScanCom efter fremgang på toplinjen med 68,6 mio. kroner og ikke mindst driftsresultatet, som er forbedret med hele 50 % sammenlignet med året før, siger Stig Maasbøl.

Trods den kraftige forbedring af driften er resultatet efter skat dog faldet fra 15,6 til 13,7 mio. kroner, hvilket skyldes en stigning i finansielle poster på knap 35 mio. kroner.

Træ og aluminium har solgt bedre end ventet
Fra et oprindeligt udgangspunkt baseret på træmøbler har Scancom løbende udvidet sortimentet, som i dag også består af havemøbler i flet, aluminium, stål, strækmetal og støbejern.

Træmøbler er fortsat det største segment og udgjorde, inklusiv FSC-certificeret hårdttræ og teak, omtrent halvdelen af omsætningen i 2010/11. Aluminium er dog også ved at udvikle sig til en betydelig varegruppe med en andel på 21 % af den samlede omsætning i 2010/11 efter at have udgjort 18 % året før.

- En forventet stigning i salget af såvel malede havemøbler som havemøbler af stål udeblev, mens salget af havemøbler i træ og aluminium blev højere end forventet, forklarer Stig Maasbøl.

Stigende egenproduktion
Scancom blev etableret i 1995, og i begyndelsen blev produkterne fremstillet hos kontraktleverandører i Vietnam. De senere år har virksomheden satset målrettet på egenproduktion, som i 2010/11 udgjorde 64 % af omsætningen inden for havemøbler.

Denne andel ventes at stige yderligere i de kommende år, ikke mindst i lyset af nye investeringer i Vietnam, hvor Scancom har fordoblet kapaciteten til produktion af træmøbler og udvidet sine lagerfaciliteter med 18.000 m².

Forventer lavere aktivitet i 2011/12
I det nye regnskabsår, som løber frem til udgangen af juni næste år, forventer Scancom at fortsætte sin strategi med investeringer i såvel kapacitet som nye produktionsmetoder.

Umiddelbart tror Stig Maasbøl dog ikke på, at det lykkes at fortsætte væksten på kort sigt:

- I sæsonen 2011/12 forventer vi en lidt lavere omsætning end i den foregående på grund af en fortsat generel vigende efterspørgsel på hovedmarkederne i Europa, vurderer han.

ScanCom International har hovedkontor i Korsør og beskæftiger i underkanten af 5.000 medarbejdere; hovedsageligt i Vietnam, Brasilien og Indonesien. Det største marked er Tyskland, der aftager 22 % af det samlede salg, mens der i Danmark afsættes 7 %.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094