23948sdkhjf

Ny struktur og revideret strategi for PLUS koncernen

ITH Industri Invest og bestyrelsen i PLUS har besluttet at ændre såvel selskabsstrukturen som forretningsstrategien i PLUS koncernen. Ændringerne har til formål nu at genetablere grundlaget for rentabel drift.
Ifølge en fondsbørsmeddelelse fra ITH Industri Invest fremgår det, at de væsentligste ændringer består af:

• Selskabets produktprogram reduceres betydeligt, og det fremtidige produktprogram orienteres i højere grad omkring det skandinaviske marked. Herved reduceres afhængigheden af det tyske marked, som har været stærkt medvirkende til en utilfredsstillende resultatudvikling.

• Produktprogrammet koncentreres omkring fleksible standard modulelementer, og omfanget af kundetilpassede løsninger reduceres.

• Der foretages prisjusteringer i overensstemmelse med aktuelle produktionsomkostninger og fremtidige sourcing- og distributionsplaner.

• De samlede salgs- og logistikfunktioner i PLUS og Prodex samles under fælles ledelse, for at skabe en forstærket salgsorganisation.

• Sourcing af produkter vil ske gennem produktionsselskabet Pondus i Letland samt eksterne leverandører i lavtlønslande. Der vil blive foretaget mindre investeringer hos Pondus til forbedring af effektivitet og logistik. Aktiviteten i PLUS vil fremover være begrænset til overfladebehandling og lagerhåndtering.

• Ledige produktions- og lagerfaciliter hos PLUS i Vejen søges udlejet eller anvendt til alternativ benyttelse.

• Kapacitetsomkostningerne og nulpunktsomsætningen vil blive reduceret, ligesom ændringerne i høj grad også skal medføre en nedbringelse af kapitalbindingen i koncernen.

• I forbindelse med ovennævnte ændringer er adm. direktør Frans Vindbjerg fratrådt stillingen hos PLUS. Datterselskabet Prodex er overtaget af Høeg Hagen & Co., som ejes 50% af ITH Industri Invest og 50% af Henrik M. Skou, som tillige er indtrådt som ny adm. direktør for PLUS. Henrik M. Skou har betydelig erfaring med salg og markedsføring af træbaserede produkter.

Strategi- og selskabsændringerne forventes at give resultatmæssig effekt i regnskabsåret 2006.
Som anført i fondsbørsmeddelelse 11/2005 vedrørende 1. kvartal 2005 vil resultatet i PLUS koncernen i indeværende regnskabsår være utilfredsstillende. Resultatet for 2. kvartal 2005 vil være meget afgørende for PLUS koncernens samlede resultat.

Uændrede resultatforventninger for ITH koncernen
Selskabet fastholder forventningerne til 2005 som anført i fondsbørsmeddelelse 11/2005, herunder:
o En koncernomsætning på 980 mio. kr.
o Et ordinært koncernresultat før skat på 20-30 mio. kr.

Kilde: Fondsbørsmeddelelse fra ITH Industri Invest , 2. juni 2005.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063