23948sdkhjf

Dansk træ sejles til Norge

Norge er et stort aftagerland, når der drejer sig om stormfældet træ fra stormen der hærgede Danmark i starten af januar. I skove over hele landet er der travlt med at få ekspederet træet videre til forarbejdning inden der bliver sommertemperaturer i Danmark.
Statsskovdistriktet Kolsterheden, der administrerer Skov- og Naturstyrelsens arealer i Lemvig, Thyborøn-Harboøre, Thyholm, Struer, Ulfborg-Vemb, Trehøje, Ringkjøbing, Videbæk og dele af Holstebro og Holmsland kommuner, er ved at samle stormfældet træ ind, så det kan blive afskibet til Norge.

Klosterheden er ikke det eneste skovdistrikt, der har travlt med at rydde op i skovene. Over hele landet har man travlt i skovdistrikterne med at få sendt træ til forarbejdning, inden sommeren sætter ind. De høje sommertemperaturer kan nemlig ødelægge træet.

Selvom der er meget træ på markedet i øjeblikket pga. de store mængder træ fra Danmark og Sverige, så er det lykkedes Klosterheden at få favorable priser på træet til Norge, fremgår det af Ringkjøbing ByNet.

Norge har stor efterspørgsel på træ, fordi landet eksporterer en stor mængde oparbejdet træ til især England.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078