23948sdkhjf

Industriens Fond afsætter 150 mio. kr. til corona-ramte virksomheder

Et nyt initiativ til forretningsudvikling skal støtte danske virksomheder med at komme styrket ud på den anden side af Corona-krisen. Indsatsen kaldes 'GenstartNU' og består blandt andet af 150 mio. kr., en gratis rådgivningslinje, hvor små og mellemstore virksomheder med 10-500 ansatte kan ringe ind og få hjælp. 

- Vi vil gerne bidrage til, at der kommer nogle toptunede virksomheder ud på den anden side. Virksomheder, som har udviklet sig og styrket konkurrenceevnen, og som vil være i stand til hurtigt at øge omsætningen, siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond.

I første omgang finansieres udviklingsindsatser i danske virksomheder.

- Det gør vi ved at etablere en rådgivnings-hotline bemandet med erfarne konsulenter, der kan give strategisk hjælp og rådgivning til virksomheder, der akut skal omstille sig til en ny situation og finde nye veje til ny omsætning. Det kan for eksempel handle om nye tiltag i produktionen, forretningsudvikling, eksporttiltag eller tilpasning af omkostningsbasen, siger Thomas Hofman-Bang.

Indsatsen er henvendt mod SMV’er, der arbejder i fremstillingsindustrien med eksempelvis hardware eller software. Virksomheden skal have en vis grad af udviklingspotentiale, så det fulde udbytte opnås af rådgivningen. 

En del af rådgivningen kredser om emner som produktion og teknologiimplementering, men rådgiverne sikker også klar til at hjælpe inden for en bred vifte af andre områder – herunder for eksempel ledelse, salg, likviditet, forsyningskæder, IT og digitalisering, lyder det fra Industriens Fond.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094