23948sdkhjf

Danskerne veksler aflyste ferier til nye køkkener

Den langvarige nedlukning af Danmark har fået mange boligejere til at disponere både deres tid og deres privatøkonomi anderledes. Det mærker de hos køkkenproducenten Aubo, hvor flere kunder blandt andet fortæller, at deres planlagte ferie er aflyst på grund af coronakrisen, og at de i stedet har valgt at investere i en opgradering af deres bolig.

Der rumsteres, renoveres og ryddes op som aldrig før i de danske hjem. Det viser ikke mindst salgstallene i landets byggemarkeder, hvor en stor del af den igangværende hjemmerenovering tager sit afsæt. Danskernes lyst til at gøre noget ved boligen rækker imidlertid også til større investeringer som nyt køkken.

– Vi kan høre på tilbagemeldingerne fra vores forhandlere, at mange kunder har valgt at fremrykke et planlagt køkkenkøb, fordi de på grund af coronasituationen har været nødt til at aflyse deres ferie, fortæller Torben Andersen, adm. direktør i Aubo.

Han tilføjer, at mange kunder desuden giver udtryk for, at det har haft stor betydning for deres valg, at Aubo er en 100 procent dansk virksomhed, fordi de på den måde føler, at de bidrager til at holde hjulene i gang.

– I den aktuelle situation varmer den form for nationalfølelse naturligvis ekstra meget, for selvom vi lige nu har fuld gang i produktionen, ser vi som alle andre virksomheder med stor alvor på de økonomiske udsigter, lyder det fra direktøren.

Videomøder og virtual reality
For de fleste kunder starter et køkkenkøb med, at de besøger en køkkenbutik for at hente den første inspiration. Ifølge Torben Andersen kan de 22 Aubo-butikker imidlertid godt mærke, at kunderne stadig er en smule tilbageholdende med at møde fysisk op i butikken.

– Vi kan til gengæld konstatere, at vi i den seneste måned har fået mere end dobbelt så mange bestillinger på vores katalog, som vi leverer direkte til kunderne med DAO.

Alle køkkenproducentens butikker kører fortsat med normale åbningstider, men har indført forskellige forholdsregler med blandt andet afspritning og et begrænset antal kunder i butikken ad gangen. Samtidig fortæller Torben Andersen, at den særlige situation med COVID-19 har fået rigtig mange kunder til at benytte sig af Aubos digitale muligheder.

– De seneste uger har vores butikker for eksempel holdt ekstraordinært mange videomøder med kunder, hvor køkkenkonsulenten som et element i rådgivningen har bevæget sig rundt i butikkens showroom for at vise kunden forskellige køkkener og detaljer.

Et andet af Aubos digitale tilbud, som kunderne ifølge køkkendirektøren har taget rigtig godt imod, er virtual reality. Når køkkenkonsulenten har designet et forslag til det nye køkken, modtager kunden således en e-mail med virtual reality-link. Samtidig får de et par gratis VR-briller af butikken, og de kan herefter åbne filen på deres smartphone, anbringe telefonen i VR-brillen og med brillen for øjnene så at sige bevæge sig rundt i deres kommende køkken.

– Nogle kunder synes i første omgang, at det lyder lige lovlig science fiction-agtigt, men når de først har oplevet det særdeles virkelighedstro designforslag, er reaktionen næsten altid den samme; nemlig at det var da lige godt smart, siger Torben Andersen.

Ny kampagne
For at tale direkte ind i kundernes aktuelle virkelighed har Aubo netop iværksat en ny kampagne. Med de førnævnte motiver for køkkenkøb som omdrejningspunkt fokuserer virksomheden her på tre forskellige køkkener, alle til under 40.000 kroner og med mulighed for rentefri finansiering.

Torben Andersen pointerer, at der ikke er tale om en rabatkampagne, men om at Aubo gerne vil vise de mange danskere, der lige nu fremrykker deres overvejelser om køkkenkøb, at et 100 procent dansk kvalitetskøkken faktisk kan fås for de samme penge som for eksempel en charterferie for hele familien.

– Vi ser som sagt med stor alvor på de mørke økonomiske skyer, der hænger over verden lige nu, men samtidig vælger vi med den her kampagne at se på tingene med de optimistiske briller og fortælle danskerne, at lige nu er et godt tidspunkt at indfri drømmen om et nyt køkken, slutter Torben Andersen.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125