23948sdkhjf

Efter rekonstruktion: Tømrermester må leve med skyldfølelsen

Tømrermester Peter Berg-Mortensen måtte sidste efterår ud i en rekonstruktion af virksomheden for at redde de 65 arbejdspladser. Det betød at en række kreditorer gik glip af deres penge

Peter Berg-Mortensens tømrervirksomhed Frede D. Nielsen A/S var sidste efterår tynget af et stort underskud og truet af en konkurs. Selvom det stred mod hans værdier, så måtte indehaveren ud i en rekonstruktion og dermed mistede flere kreditorer deres penge. Det fortæller tømrermesteren i et interview med Nordjyske.

- Det er en forfærdelig situation at være tvunget til at gå på kompromis med sig selv og sine grundværdier, siger Peter Berg-Mortensen til avisen.

Peter Berg-Mortensen solgte to af sine udlejningsejendomme og skød 6,2 millioner kroner af sine egne penge ind i virksomheden. På den måde kunne han rette op på egenkapitalen og betale så meget gæld tilbage som muligt.

Efter flere ugers uvished og hårdt arbejde lykkedes det at redde firmaet og de 65 arbejdspladser gennem en rekonstruktion, og siden har Aalborg-virksomheden kørt ufortrødent videre med tømrer- murer og maleropgaver.

Han glæder sig over, at medarbejderne og langt de fleste samarbejdspartnere har bakket op

- Men jeg er ikke stolt af det her. Jeg kan kun sige undskyld, og det har jeg gjort til alle, for det er ikke med ond vilje, at man gør det her. Det er en situation, man er kommet i. Jeg er ydmyg og føler stor ærgrelse overfor de kreditorer, der ikke har fået hele deres tilgodehavende. Den skyldfølelse må jeg jo lære at leve med, siger Peter Berg-Mortensen til Nordjyske.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094