23948sdkhjf

Frøslev fik styrket fundament og fokus i fremgangsår

Trods en utilfredsstillende bundlinje er det de positive aspekter, Martin L. Petersen vælger at fremhæve, når han bliver spurgt til regnskabsåret 2019.

– Først og fremmest er det klart, at vi ikke kan være tilfredse med resultatet, men skønt det ikke har været på det ønskede indtjeningsniveau, så er alle vores nøgletal blevet forbedret, lyder det fra den adm. direktør, der har stået i front for træproducenten Frøslev siden 2011.

Hvor 2019’s første halvår levede op til forventningerne, oplevede trægrossisten i andet halvår en stagnation i markedsefterspørgslen, særligt inden for gør-det-selv-segmentet.

Ikke desto mindre lykkedes det at skabe fremgang på top- såvel som bundlinje i et år, hvor bruttofortjenesten voksede fra 31,6 til 34,4 mio. kr., mens resultatet før skat med 1,7 mio. blev godt en halv million større end det foregående års.

Frem på projekter og eksport
At man hos Frøslev Træ har formået at øge aktiviteten, andet halvår af 2019 til trods, skyldes blandt andet en stigning i salget af projekter via tømmerhandlerne.

– Vi har fået rigtig godt gang i vores ekstra forretningsben i form af projekter, også bedre end vi havde budgetteret med, fortæller Martin L. Petersen.

– Det er noget, vi først for alvor har været i gang med i et år, og ofte kan det tage et år eller to, før projekterne kommer fra tegnebrættet til byggefase, uddyber direktøren, og peger på, at også eksporten er blevet styrket i det forgangne år.

Således udgør eksportandelen hos træproducenten nu mere end 10 pct., mens det er ambitionen, at den allerede i indeværende år skal løftes yderligere.

Et styrket fundament og fokus
Selvom den finansielle bundlinje ikke mødte forventningerne, er Martin L. Petersen altså ikke i tvivl om, at Frøslev Træ er kommet ud af 2019 med et styrket fundament og fokus.

– Vi har i 2019 opnået en forbedring af effektiviteten i vores produktion på 9 procent, indført sæsontilpassede arbejdstider, reduceret vores korte gæld med 24 mio. kr. og startet eksporten til vores nu tiende eksportland. Og for mig er det det allervigtigste: At vi har en solid forretning, både i dag, men ikke mindst i morgen. Vi har et meget langsigtet perspektiv, lyder det fra direktøren, der i sommers kunne fejre 30-års fødselsdag.

Det er således ved relativt godt mod, at Martin L. Petersen går den kommende tid i møde. De positive tendenser, man hos Frøslev Træ oplevede sidste år, ser for ud til at være fortsat ind i 2020, og det er da også forventningen, at der igen ved næste regnskabsaflæggelse vil være vækst at finde på top- og bundlinje hos den sønderjyske træleverandør. Men heller ikke her er man blind for den usikkerhed, det verdensomspændende udbrud af Corona har bragt med sig.  

– Vi har lige nu et godt aktivitetsniveau, men som altid, og i særdeleshed i tider som disse, så skal man vurdere et år på dets 12 måneder – og ikke de første 4. Også vores branche vil få en corona-regning, som vi først kommer til at kende størrelsen af engang ude i fremtiden, lyder vurderingen fra Martin L. Petersen.

Frøslev Træ A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 34,4 31,6
Driftsresultat 4,3 4,0
Resultat før skat 1,7 1,1
Årets resultat 1,2 0,9
Balancesum 205,1 227,9
Egenkapital 39,8 38,3
Gns. antal ansatte 107 110
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125