23948sdkhjf

Hjælp til genåbning: Afstand, håndvask og forskudte mødetider

Mange privatansatte har været på arbejde under coronakrisen. Nogle har været på arbejdspladsen, mens andre har arbejdet hjemmefra. For dem, der nu skal tilbage på arbejdspladsen, er der nye retningslinjer på vej.

Det skriver Erhvervsministeriet onsdag i en pressemeddelelse.

Afstand og god hygiejne er nøgleordene, som virksomhederne bør fokusere på, inden medarbejderne vender tilbage på kontorerne. Det fremgår af de nye retningslinjer udarbejdet af Erhvervsministeriet, Arbejdstilsynet og sundhedsmyndighederne, som fokuserer på, hvordan en gradvis genåbning af erhvervslivet i Danmark kan ske på en ansvarlig måde. 

- Vi skal huske, at rigtig mange privatansatte fortsat går på arbejde og har gjort det under hele krisen – eksempelvis i transport, fødevarer, fremstillings- og byggebranchen, samt i supermarkederne. De har på meget kort tid indrettet sig efter nye retningslinjer, og det skal deres kollegaer på kontoerne nu også til, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i pressemeddelelsen.

Læs mere om retningslinjerne på Erhvervsministriets hjemmeside.

 

Retningslinjerne er udarbejdet efter dialog med erhvervslivet og arbejdsmarkedets parter og skal sørge for, at kontorarbejdspladserne er indrettet på en måde, så man minimerer risikoen for at smitte med coronavirus, inden medarbejderne møder ind igen. 

Det handler i høj grad om at holde afstand. Både i den kollektive trafik på vej til arbejde. På kontorerne i løbet af arbejdsdagen og i kantinen til frokost. Det kan eksempelvis ske ved forskudte mødetider eller øget brug af digitale møder.

Arbejdstilsynet, Erhvervsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed vil løbende vejlede og kommunikere om retningslinjerne.

Forsidefoto: Colourbox

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093