23948sdkhjf

Byggemarkeder mærker ikke corona-effekt

Selv om tusindvis af danskere med et slag blev sendt hjem fra arbejde, er landets byggemarkeder ikke blevet rendt over ende af danskere i hobevis.

I det mindste ikke mere end sædvanligt, når forårsvejret rammer landet.

- Set fra vores stol er det i tråd med det, vi ser hvert år, når vejret er godt. Vi har haft fin omsætning de sidste par uger, men vi kan ikke se, det har noget med corona at gøre, siger adm. direktør i Jem & Fix Claus Petersen.

Følger myndighedernes sikkerhedsanvisninger

For Bygma, der også primært arbejder med professionelle kunder, er det svært at sige, om der kommer flere kunder. Til gengæld kan det mærkes, at der skal holdes afstand.

- Vi mærker et øget pres på organisationen, fordi vi lige nu arbejder i holdskifte for ikke at komme for tæt på hverken hinanden eller kunderne. Det betyder, at vi ikke er lige så mange på arbejdet, som vi plejer, så det er svært at vurdere den aktuelle kundestrøm, siger Jytte Wolff-Sneedorff, kommunikationsrådgiver i Bygma.

Også Stark har taget sine forholdsregler.

- Vi opfordrer vores kunder til at bestille varer over telefonen og online, og så bringer vi varerne direkte til dem. Det er en god løsning i den aktuelle situation, som de fleste kunder benytter. Selv om der kan være lidt længere leveringstid end normalt, følger vores distributionscentre og forretninger fortsat godt med, siger salgsdirektør Mads Brejnholt Madsen fra Stark.

Nogen egentlig effekt af corona er det svært at kloge sig på, siger Claus Petersen. Men det gør det lettere at overholde myndighedernes anvisninger, at flere er hjemme i disse uger.

- Det hjælper os, at folk har tid til at handle midt på dagen i stedet for, at alle kommer kl. 17, når de har fri fra arbejde. Det spreder det mere ud, forklarer han.

Udevarer trækker

Også Stark synes at kunne følge med efterspørgslen. Til gengæld er det andre varer, folk nu kommer efter.

- Vi har indtil videre et normalt aktivitetsniveau. Vi har flest professionelle kunder, men får også henvendelser fra private. For tiden sælger vi meget maling og trævarer, siger kædens salgsdirektør, Mads Brejnholt Madsen.

Jem & Fix oplever også, at det er materialer til de klassiske forårsprojekter i haven, kunderne køber – som plantemuld, træ og behandling af fliser, terrasse og så videre.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125