23948sdkhjf

Byggemarkedskæde sætter svanemærke på egne døre

Stark lancerer nu svanemærkede døre til byggeriet under Starks eget mærke, Raw. Det oplyser Stark i en pressemeddelelse.

- Når vi som de første tilbyder svanemærkede døre og karme, er det endnu et eksempel på, hvordan Stark vil gøre det lettere for håndværkerne at bygge bæredygtigt. For Stark er det et nyt miljøvenligt tiltag, der flugter med den stigende klimabevidsthed over alt i samfundet, siger Britta K. Stenholt, adm. direktør for Stark Danmark.

Dørene til indendørs brug fås både som celle- og massive døre.

Stark ønsker ikke at oplyse, hvilke producenter der lægger fabrik til produktionen af Raw-serien, men fortæller til Wood Supply, at ”vi får produceret døre og karme hos en række europæiske underleverandører”.

Stark understreger dog, at man selv ejer licenserne, der ligger til grund for godkendelserne til svanemærket. 

Flere producenter af døre og vinduer har allerede et vågent øje på bæredygtige og klimavenlige byggematerialer, men Stark er den første aktør på markedet med en Svanemærke-licens.

Svanemærket har været omdiskuteret i branchen, hvor kritiske røster blandt andet har kritiseret, at det er tilladt at bruge vakuumimprægneret træ, selv om det belaster miljøet mere end for eksempel kerneved. 

Den kritik rammer dog ikke Stark, hvis Raw-døre kun er til indendørs brug og derfor uden vakuumimprægneret træ.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094