23948sdkhjf

Anlægsloftet fjernes – byggebranchen efterlyser yderligere tiltag

Byggebranchens organisationer roser regeringen for nu at fjerne anlægsloftet i 2020, så kommuner og regioner kan fremrykke byggeprojekter og holde hånden under en betydelig del af erhvervslivet under coronakrisen.

Med finansminister Nicolai Wammens (S) midlertidige suspendering af anlægsloftet frigives opgaver til en samlet værdi på omkring 2,5 mia. kr.

Samtidig fremrykker kommunerne betalinger for op mod 5 mia. kr., mens regionerne fremrykker betalinger for 1,5 mia. kr. 

Men der er langt mere at komme efter, lyder det fra flere organisationer.

18 mia. kr. i almene boliger

- Desværre ser vi ind i et meget stort fald i beskæftigelsen, også langt større end de 2000-2500 som kommunernes øgede aktiviteter kan redde. Derfor foreslår vi, at man samtidig hæver rammen for renoveringer i de mange almene boliger, der trænger. I øjeblikket er der alene her en kø af projekter for 18 mia. kr., så der er nok at tage af, siger Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

Også Bygge,- Anlægs- og Trækartellet kunne godt tænke sig, at finansministeren skeler til de almene boliger for at give en større saltvandsindsprøjtning til branchen.

"Finansministeren holder åbenbart krudtet tørt, når det gælder aktiveringen af Landsbyggefonden og de 453 godkendte renoveringsprojekter i de almene boligforeninger, som tilsammen vil kunne skabe aktivitet for 18,4 mia. kr. Dette uden statslig eller kommunal finansiering. I BAT håber vi, at denne mulighed vil spille en dominerende rolle, når og hvis den danske økonomi skal stimuleres igen," skriver Gunde Odgaard, sekretariatschef i Bygge- Anlægs- og Trækartellet, i en kommentar til finansministerens aftale med KL.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125