23948sdkhjf

Aubo-direktør efter rekordår: Vi er længe videre

Det er en underlig disciplin at skrive regnskabsartikler i disse dage.

– I bund og grund er det jo en historiebog, du sidder med, som Torben Andersen, adm. direktør ved Aubo Production siger om køkkenproducentens netop offentliggjorte 2019-regnskab.

Et regnskab, hvor bruttofortjenesten voksede fra 69 til 81 mio. kr., hvor omsætningen tog et tilsvarende hop, og hvor resultatet før skat med 20,7 mio. kr. blev 6 mio. større end året forinden. For selvom regnskabet lige er landet, er det ikke noget, der synes spor aktuelt, efter en viruspandemi på få uger har vendt op og ned på virkelighed og forventninger i virksomheder verden over. Således også hos Aubo Production.

– Vi er godt tilfredse med resultatet, der følger en årrække med positiv udvikling, men vi er jo længe videre og i fuld gang med at omstille os til virkeligheden, som den ser ud i dag, fortæller Torben Andersen.  

Hvor 2019 blev et år med fremgang over hele linjen, og hvor Aubos andele voksede på tværs af de tre markeder i Danmark, Norge og Sverige, ser køkkenproducenten nu ind i et 2020, man knapt tør gisne om, hvad vil bringe.

– Indtil det her ramte så vi ind i tilsvarende tocifrede vækstrater i 2020, fortæller Torben Andersen, der ikke længere ved, hvad han skal forvente af året.

Således har køkkenproducenten heller ikke fastlagt årets reviderede budget endnu, for som direktøren retorisk spørger.

– Hvilke forudsætninger skal vi lægge til grund for det arbejde?

Fortsat investeringsvilje
Når han alene ser på de knapt tre måneder, der indtil videre er gået af regnskabsåret 2020, ser det endnu fornuftigt ud.

– Indtil videre har vi haft ordreindgang op til vores budgetniveau og fuldt tryk på produktionen, men vi ser da for os, at vi på et tidspunkt rammer muren, fortæller Torben Andersen.

Han peger på, at Aubo i øjeblikket har en historisk høj ordrebeholdning, og med en egenkapital, der sidste år voksede fra 37 til 45 mio. kr., er man generelt godt polstret.

De senere år har været præget af investeringer hos køkkenproducenten, der så sent som i efteråret måtte opkøbe jord, så man kunne få plads til den femte udvidelse af produktionen på bare to år. Og ifølge Torben Andersen er der trods coronatruslen ikke planer om at drosle ned på investeringsfronten.

– Hvis vi skal kunne tro på, at væksten, når vi kommer ud på den anden side, skal fortsætte i samme størrelsesorden, så er vi nødt til at sikre, at vores produktionsapparat fortsat har kapaciteten til, at vi kan følge med, slår køkkendirektøren fast.

AUBO PRODUCTION A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 81,5 68,9
Driftsresultat 21,8 15,5
Resultat før skat 20,7 14,8
Årets resultat 15,9 11,5
Balancesum 107,5 94,1
Egenkapital 44,9 37,0
Gns. antal ansatte 80 73
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11