23948sdkhjf

VinduesIndustrien: Fjern anlægsloftet

Vinduesbranchen har gode muligheder for at opretholde produktionen og dermed understøtte aktiviteten i byggeriet. Det siger direktør Johny H. Jensen fra brancheorganisationen VinduesIndustrien.

Han peger på, at de fleste vinduesproducenter allerede har indrettet sig efter den nye virkelighed med alt fra inddeling af medarbejdere i mindre teams i produktionen og på byggepladser til hjemmearbejdspladser for de fleste administrative medarbejdere og hyppig afspritning af fælles berøringsflader.

Fjern anlægsloftet
Næste skridt er hjælp udefra i form af en suspendering af anlægsloftet, sådan som det har været foreslået fra både regeringen og Venstre de seneste dage.

- Ved at fjerne eller tilpasse anlægsloftet, så energirenoveringer bliver undtaget, er der yderligere mulighed for at kommunerne kan sætte gang i nogle af de renoveringer og byggerier, som de allerede har på tegnebrættet, siger Johny H. Jensen.

Han peger på, at ønsket reelt er en gratis omgang for politikerne.

- For selv om vinduesproducenterne har indrettet sig, så produktionen kan fortsætte under de nuværende retningslinjer, kræver det, at ordrerne fortsætter med at komme ind. Og her kan kommunerne bidrage uden at det er en decideret støtteforanstaltning. De får jo noget igen, når de bestiller nye vinduer til en af de tomme børnehaver eller kontorbygninger, siger direktøren om de tiltag, politikerne kan bidrage med.

Fremryk vinduesudskiftninger
Et andet skridt er et øget fokus på vinduesudskiftninger fra både private og offentlige bygningsejere.

- Og det er vigtigt at understrege, at både medarbejderne i vinduesproduktionen og håndværkerne, som skal montere vinduerne efterfølgende, har mulighed for at udføre deres arbejde i respekt for de nye retningslinjer fra myndighederne, siger Johny H. Jensen, som understreger, at fremrykkede vinduesudskiftninger gavner meget mere end bare brugernes varmeregning.

- Som leverandører til byggebranchen er det jo ikke kun vores egne arbejdspladser, men også håndværkernes, der er på spil, hvis de ikke modtager de nødvendige byggematerialer.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094