23948sdkhjf

Virusudbrud udskyder fusion til milliardforretning

I starten af marts meddelte de to kædecentre In2House og Hjemme Hos, at man pr. 1. april ville fusionere under In2House.

Fusionen er stadig undervejs, men udbruddet af coronavirus har midlertidigt sat processen på standby. Det oplyser bestyrelsesformand i In2House, Mikael Kold.

– I perioden med Covid-19 kan kontakten naturligvis ikke afvikles som personlige møder uden at påføre alle involverede og samfundet generelt en unødvendig og urimelig risiko, udtaler bestyrelsesformanden i en pressemeddelelse. 

– Vi har naturligvis overvejet, om aktiviteterne og kontakten kan foregå via andre medier og platforme for eksempel telefonmøder, men mener ikke at det er rimeligt, rigtigt eller optimalt for nogen af de involverede parter. Derfor har bestyrelserne i de to selskaber i fuld enighed besluttet at udsætte fusionen fra den 01.04.2020 til senest den 30.06.2020, hvis situationen tillader det, fortsætter Mikael Kold. 

Følger med lokalt
In2House står bag Danbo- og Møblér-kæderne, hvor kun ganske enkelte forretninger foreløbigt har valgt at lukke ned for en periode, mens hovedparten kører videre.

– Vi har naturligvis meldt ud, at alle lokalt skal og vil være super opmærksomme på medarbejdernes og kundernes sikkerhed samt følge de anbefalinger og henstillinger, der kommer fra regeringen, og på det grundlag vurdere om det er nødvendigt, at de må tilpasse åbningstider eller lukke kortvarigt, fortæller Mikael Kold til Wood Supply.

Han understreger, at møbelforretninger for hovedpartens vedkommende har megen plads, og det derfor langt hen ad vejen ikke er noget problem at efterkomme retningslinjer om, at kunder eksempelvis ikke står for tæt på hinanden i kø- og købssituationer. Og fra centralt hold følger man nøje med i udviklingen i butikkerne.

– For os er det afgørende, hvad der sker i den enkelte butik, så vi ser på, hvilke løsninger der kan laves lokalt eventuelt med støtte fra In2House, også i forhold til regeringens hjælpepakker og lignende, fortæller Michael Kold.

Det er bestyrelsesformandens vurdering, at både de enkelte butikker og kæderne vil komme til at mærke konsekvenserne af virusudbruddet.

– Ingen kommer til at gå fri af det her. Hos In2House står vi for medlemmernes gennemfakturering, og mindre salg i butik betyder mindre indkøb og fakturering, lyder det fra Mikael Kold, der dog slår fast, at han ikke er bekymret for boligkædernes overlevelse.

– In2House og de enkelte butikker er generelt meget velkonsolideret forretning med en høj soliditet, så vi skal nok komme igennem det her sammen; men nok ikke uden skrammer og vi har brug for støtte fra vores leverandører, slår han fast.

 

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093