23948sdkhjf

Jobtal: - De næste måneder bliver blodrøde

Antallet af lønmodtagere i Danmark rundede i januar 2,8 millioner for første gang i Danmarkshistorien. Helt præcist bestod arbejdsstyrken i årets første måned af 2.803.500 lønmodtagere.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som dermed underbygger, at opsvinget også holdt fast i 2020 ved at skabe 4.800 nye job alene fra december 2019, når der korrigeres for sæsonudsving.

- Det danske arbejdsmarked var egentlig på vej ned i fart i 2. halvår 2019. Men med hele 4.800 nye job i januar, var vi faktisk kommet rigtig godt fra start i 2020 – men det var så før corona viste sit grimme ansigt, siger Bo Sandberg, der er cheføkonom i Dansk Byggeri.

Blodrøde udsigter

Torsdag præsenterede regeringen den seneste af flere hjælpepakker til erhvervslivet, som har fået tilsagn om tilskud for knap 60 mia. kroner allerede.

Så selv om virkeligheden i dag er en anden end den, man kan aflæse af tallene fra Danmarks Statistik, så kan januar-fremgangen alligevel skabe grobund for en vis optimisme for fremtiden.

- Den kendsgerning, at vi havde en rekordhøj beskæftigelse før coronakrisen er nyttig på to måder. For det første, jo bedre udgangspunktet på arbejdsmarkedet var før corona, jo mere har vi at give af, når der nu drosles ned. Og for det andet, er det netop den høje deltagelse på arbejdsmarkedet, inklusiv for seniorer, der er blandt de vigtigste årsager til vores sunde offentlige finanser, siger Bo Sandberg, før han tilføjer:

- Men misforstå mig ikke, de næste måneder bliver uundgåeligt blodrøde på arbejdsmarkedet og i dansk økonomi.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079