23948sdkhjf

Messeleverandør har fyret hver fjerde: Vi ser ingen omsætning før til august

Der skal mere end et verdensomspændende virusudbrud til at slå Søren Kilde ud af kurs.

Som ejer og adm. direktør hos den midtjyske messestandsleverandør Easyfair har de seneste uger ellers ikke budt på meget andet end aflysninger og tabt omsætning, men humøret fejler ikke noget, da Wood Supply fanger ham på telefonen.

– Hvad vi gør nu? Jamen vi rykker sammen i bussen, sørger for at humøret er i top og satser på, det bliver bedre på den anden side, slår Søren Kilde fast.

Direktøren medgiver, at de seneste uger ikke kun har været sjove. Easyfair har måttet sige farvel til syv af de 25 ansatte, og her hjælper regeringens nyligt varslede hjælpepakke ikke meget.

– Den kan vi faktisk ikke rigtig bruge til noget, for i vores branche, er det ikke sådan, at vi kommer til at starte brat op igen fra den ene dag til den anden, fortæller Søren Kilde, og uddyber:

– Det, vi kommer til at møde ind til, er helt sikkert nogle reviderede budgetter, da det jo er kundernes marketingskroner, vi lever af.

Selvom Søren Kilde håber, at en del af de syv farveller på sigt kan veksles til ”på gensyn”, er tidsperspektivet altså ikke noget, han tør spå om.

Nul omsætning før efteråret
Mere klart er er billedet, når det kommer til Easyfairs omsætning.

– Jeg sidder faktisk netop og roder med tallene, og vi tror simpelthen ikke, at vi kommer til at omsætte noget igen før til august, lyder vurderingen.

Det betyder dog ikke, at man ikke har noget at rive i disse dage. Lige nu går tiden med at pille de stande, man havde sat op til sidste uges byggerimesse i Fredericia, ned igen, og Søren Kilde oplever desuden en velvilje fra kunder, der har skyndt sig med at få tegninger til efterårets messer færdige, så Easyfair kan holde produktionen i gang.

– Det er ret fantastisk at opleve, hvordan folk rykker sammen og hjælper hinanden i den her tid, og der er en meget høj grad af forståelse fra vores kunder, fortæller Søren Kilde.

Han vurderer, at virksomheden nok kan holde skindet på næsen, hvis de mange messer, der i forårssæsonen er blevet udskudt, i stedet afholdes i efteråret.

– Vores redning bliver, hvis kunderne bakker op om messerne, og messerne bliver afholdt i løbet af efteråret; på den måde kan vi komme ud af året med en forskudt omsætning, vurderer Søren Kilde.

Og skulle det gå helt galt, er direktøren da heller ikke bleg for at tænke i andre, let galgenhumoristiske baner.

– Vi skal nok finde på noget, og hvis det går helt galt, må vi jo bare gøre noget helt andet – så laver vi en bananbod eller starter Jysk Bananudbringning eller sådan noget, slutter Søren Kilde.  

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078