23948sdkhjf

Midtjysk hjerte får international arkitekturpris

"Bygningen er designet til at tilbyde et kulturelt samlingspunkt og er et stærkt, tilgængeligt stykke arkitektur, der udstråler åbenhed, varme og byder én velkommen."

Sådan lyder det fra juryen, som i år har udnævnt Hjertet i Ikast til vinder af Civic Trust Award.

- Hjertet er et perfekt eksempel på, hvordan man ved at samle ressourcerne fra forskellige interessenter og udnytte nødvendige investeringer, som ellers ville være blevet brugt til mindre individuelle tiltag, kan skabe noget med en meget bredere rækkevidde og virkning - en virkelig fælleskabsdrevet indsats, som vi er stolte af at have været en del af , siger arkitekt og partner Julian Weyer fra C.F. Møller i en pressemeddelelse.

Tredje gang
Civic Trust Award gives til projekter af højeste arkitektoniske kvalitet, der samtidig vurderes til at udgøre et særligt positivt kulturelt, socialt eller økonomisk bidrag til lokalsamfundet og demonstrerer bæredygtighed og universelt design.

Prisen blev stiftet i 1959 og gives hovedsageligt til arkitektur i Storbritannien og til få udvalgte projekter internationalt.

C. F. Møller Architects fik i 2015 Civic Trust Award for Sogn & Fjordane Kunstmuseum i Førde i Norge, og i 2017 for Campus Kollegiet ved Syddansk Universitet i Odense.

Møder på tværs
Det nye samlingspunkt i Ikast er tænkt som et sted, hvor relationer opstår på tværs af samfunds- og aldersgrupper. Bygningens rammer er udformet med henblik på at skabe og fremme sociale og kulturelle møder med en inkluderende og integrerende tilgang.

Udvidelse af den Internationale Skole Ikast-Brande, består af hal-, multifunktions- og undervisningsfaciliteter samt socialøkonomiske arbejdspladser, blandt andet i form af café, og kontorfaciliteter. Ud over at skabe endnu bedre undervisningsfaciliteter på skolen, skal udvidelsen samtidig danne ramme for et nyt mødested, der er forankret i et område i Ikast, der er i hastig udvikling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094