23948sdkhjf

Brugte kontormøbler under hammeren

Interessen for at få fingre i Viborg Kommunes aflagte møbler har været overvældende. Møblerne har på auktion indbragt 1,5 mio. kr.
Viborg Kommunes administration er flyttet ind i det nye rådhus. En del af de gamle møbler er dog ikke flyttet med, de er sendt på auktion, skriver Aarhus Stiftstidende.

Det er auktionshuset DAM fra Stoholm, der har stået for at sælge de omkring 1000 pakker, som inventaret var delt op i.

Flere bud end møbler
Auktionen var delt op i en første og anden runde – og i begge runder kom der langt flere bud, end der var møbler.

For 14 dage siden blev der således udbudt 560 pakker med møbler, hvoraf alle med få undtagelser blev solgt. Anden budrunde bød på 440 pakker og alene i den time, hvor man kunne byde på nettet, kom der næsten 1500 bud, hvilket betød, at alle pakker blev solgt.

- Første runde gav alene 671.400 kroner i kassen. I anden runde var der flere attraktive møbler end ved første runde, så jeg vurderer, at vi ender på omkring 1,5 millioner kroner i indtægter ved de to auktioner, siger stabschefen Frank Mikkelsen til avisen.

Overrasket over interessen
Frank Mikkelsen er overrasket over den store interesse for især kommunens mødeborde og -stole.

- Jeg har indtryk af, at der er mange brugte kontormøbler på markedet efter nogle år med lavkonjunktur. Så på den baggrund synes jeg det er flot, at vi har solgt for 1,5 millioner, siger han.

Som nævnt er alt inventaret fra det gamle rådhus ikke solgt på auktion. Det flyttede med i det nye rådhus, hvor man dog har investeret i nyt inventar til de godt 900 medarbejderes arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11