23948sdkhjf

Byggemarked hæver maskepriserne: Vi følger bare markedet

Efterspørgslen på håndsprit og mundbind er eksploderet, siden de første coronatilfælde blev opdaget i Europa. Det har fået Harald Nyborg til at hæve priserne på deres støvmasker betragteligt, hvilket møder kritik hos konkurrenterne. Det skriver Finans.

Hos Harald Nyborg har man i løbet af tre måneder valgt at hæve priserne på to typer ansigtsmasker fra henholdsvis 28 til 48 og 38 til 58 kr., begge priser for tre styk. Til avisen fortæller direktør Arne Gerlyng-Hansen, at prisstigningen er udtryk for en stor efterspørgsel fra kunderne.

Direktøren afviser, at byggekæden derved lukrerer på folks sygdom.

– Vi følger bare markedet, siger Arne Gerlyng-Hansen.

Hos Bauhaus har man overvejet at gøre det samme, men her fortæller indkøbsdirektør Kenn Pedersen at man valgte at lade være.

– Det ville simpelthen være for usmageligt, udtaler indkøbsdirektøren.

Også Jan Lund, direktør i Otto Schachner, der sælger sikkerhedsudstyr, kalder Harald Nyborgs metoder usmagelige. Hos Otto Schachner oplever man, at efterspørgslen efter masker er 30-40 gange større end normalt, men selv hvis virksomheden overvejede at skrue priserne op, ville det ikke kunne lade sig gøre. Udstyrsforhandleren melder alt udsolgt på maskefronten og er i øjeblikket i gang med at afsøge eventuelle overskudslagre.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096