23948sdkhjf

Kvadrat nupper et marked ad gangen

Designvirksomheden Kvadrat har succes i udlandet og forventer at vækste med 50% inden for føje år. Lokale partnerskaber og grundighed er vejen til vækst.
Virksomheden Kvadrat, der sælger boligtekstiler, har i de seneste år sat den ene omsætningsrekord efter den anden. Og i år bliver ingen undtagelse, siger direktør Anders Byriel til dagbladet Børsen.

Direktøren har planer om at vokse med 50% i de kommende år. En vækst, der primært skal komme fra Asien, hvor Kvadrat nu har fire datterselskaber.

Og opskriften på succes er enkel: Man tager et marked ad gangen.

Lokale partnerskaber & grundighed
For otte år siden indledte Kvadrat sit globaliseringstogt i Australien, hvor man gik ind i et lokalt 50-50 partnerskab. Det gav hurtigt solide afkast – og gør det stadig – selvom den australske partner er skiftet ud med en amerikansk.

Årsagen til den og mange andre globale succeser, tilskriver Anders Byriel virksomhedens gloable forretningsmodel, der baseres på netop lokale partnerskaber, der sikrer hurtig gennemtrængning på markedet.

- Vi koncentrerer os om ét marked ad gangen, og lige nu gælder det Kina, hvor vi for to år siden gik ind i et 50-50-partnerskab, og det overstiger alle vores forventninger, siger Anders Byriel og fortsætter:

- Vi havde mange bekymringer omkring partnerskabet, men de viser sig at være grundløse. Men man skal være utrolig grundig i sin planlægning.

Køber underleverandør for at sikre forsyning
I dag producerer ni underleverandører 90% af Kvadrats produkter. Den produktion foregår fortrinsvis i Japan, England og Holland. I dag er det væsentligste for Kvadrat og Anders Byriel at bygge den forsyningskæde ind i Asien. Derfor har man købt 30% af de to største underleverandører.

- Vi etablerer ikke produktion i Kina umiddelbart, men satser på at sætte delkomponenter sammen derude for at blive mere konkurrencedygtige. Men vi skærer forsyningskæden op i flere stykker for at sikre os mod kopiering, siger Anders Byriel til avisen.

Flere arbejdspladser i DK
Kvadrat henter 90% af sin omsætning uden for landets grænser, og for Anders Byriel er der ligenu kun en vej til vækst, og den går gennem Asien.

Men eksportaktiviteterne betyder alligevel flere arbejspladser i Danmark, da alle hovedfunktioner og produktudviklingen foregår her.

Der er i alt 260 ansatte hos Kvadrat, heraf 130 i Danmark. Direktøren forventer en omsætning på 530 mio. kr. i år, hvilket er en stigning på 20% siden sidste år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078