23948sdkhjf

Fredet træskole skal renoveres for millioner

I Solrød Strand står en folkeskole lidt udover det sædvanlige. Uglegårdsskolen er opført helt i træ, og over de næste ti år skal den renoveres for et større millionbeløb. Det har Solrød Kommunes byråd netop besluttet.

– Den særegne folkeskole med sine karakteristiske røde træstopler, unikke arkitektur og gennemgående kanal trænger nemlig til en kærlig hånd flere steder, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

Derfor har byrådet godkendt første etape til knapt 3 mio. kr. af en tiårig genopretningsplan, der skal sikre, at den 48-årige folkeskole, der udelukkende er bygget i træ, lever videre. I alt lægger genopretningsplanen op til, at der skal bruges 30 mio. kr. på at renovere skolen over de kommende ti år.

– Vi har gennem årene løbende renoveret Uglegårdsskolen, men nu trænger den til mere end, hvad vi kan klare i almindelig vedligeholdelse, og vi er meget glade for at komme i gang med renoveringen, siger Kim Sunesen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget, som samtidig både krydser fingre for, at man undgår alt for mange uforudsete udgifter ved renoveringen, og at Slots- og Kulturstyrelsen nikker ja til renoveringsplanerne.

Fredning gør arbejdet dyrere
Den unikke træskole blev nemlig fredet i 2016, og det betyder, at Slots og Kulturstyrelsen skal godkende renoveringen og materialevalget, inden arbejdet kan gå i gang.

– Vi er meget stolte af Uglegårdsskolen og dens unikke arkitektoniske udtryk, men det er ingen hemmelighed, at vi gerne havde undgået en fredning af Uglegårdskolen tilbage i 2016. Fredningen gør renoveringen dyrere og betyder samtidig, at vi skal vælge samme træsorter, som skolen oprindeligt er bygget af, selvom det nogle steder måske ville have været smartere med en anden og mere holdbar træsort, siger Kim Sunesen.

I første omgang er det skolens bærende konstruktioner og facaden, der bliver skiftet, og hvis Slots- og Kulturstyrelsen kan godkende renoveringsplanerne, bliver projektet sendt i udbud til foråret.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078