23948sdkhjf

Ny forening vil skabe Wegner-museum i Tønder

I sidste uge blev der afholdt stiftende generalforsamling i Foreningen til etablering af et museum for Hans J. Wegners Møbelkunst, og dermed er Tønder et skridt nærmere et regulært Wegner-museum.

– Foreningen ønsker at fortsætte de gode tiltag, som blev realiseret i tæt samarbejde med Wegners døtre i kølvandet på Wegner-året 2014, skriver den nye forening i en pressemeddelelse.

Projektet er endnu så nyt, at det er småt med konkrete planer hvad angår museets størrelse og placering. Den foreløbige plan lyder på at rejse finansiering til et forprojekt, der skal undersøge grundlaget for etablering af et museum for den verdenskendte Tønder-arkitekts møbelkunst.

Glæde hos døtrene
Til JydskeVestkysten fortæller Sonja Miltersen, som er formand i den nystiftede forening, at man har vedtaget et budget på 3,9 mio. kr. over tre år, og hun regner med, at der kan ansættes en projektleder inden for det næste halve år.

Den stiftende generalforsamling løb af stablen hos PP Møbler i Allerød, hvor en lang række af Wegners stole produceres, og blandt deltagerne var arkitektens to døtre, som også er positive stemt overfor museumsplanerne.

–  Jeg synes det er en stor glæde for os og en ære for os, at man vil lave et museum for vores far og at det er Tønder, der tager initiativet til det, for det er selvfølgelig i Tønder, det skal ligge - det er der, det hører hjemme, siger Eva Wegner til JydskeVestkysten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109