23948sdkhjf

Ny direktør skal skabe sorte tal hos underskudsplaget sofaproducent

Hos sofaproducenten Skalma i midtjyske Skals har man ikke haft sorte tal på bunden siden regnskabsåret 2005/06. Nu er det Christian Risbjergs job at vende skuden og underskud til overskud, og den nye sofadirektør går til opgaven med krum hals. 

– Jeg har sagt ja til stillingen, fordi jeg synes, det er en spændende udfordring – man kan sige, der er noget at arbejde med, siger Christian Risbjerg med en vis lune, inden han fortsætter:

 – Og så selvfølgelig fordi jeg virkelig tror på, at der er plads til at producere møbler i Danmark.

Christian Risbjerg satte sig i direktørstolen d. 1. februar, og vagtskiftet kommer efter et regnskabsår, hvor bruttofortjenesen dykkede fra 8,2 til 7,3 mio., mens årets resultat lød på et underskud på 2,3 mio. kr. Det var til gengæld en markant fremgang fra året forinden, hvor underskuddet lød på 4,1 mio. Og Christian Risbjerg er ikke i tvivl om, at fremgangen nok skal fortsætte i Skals.

– Det bliver ikke i år, vi kommer ud med sorte tal, men målsætningen er, at vi får overskud i næste regnskabsår, lyder den optimistiske direktørs vurdering.

Den nye direktør

Christian Risbjerg, 40 år, kommer senest fra en stilling hos Actona Company, hvor han igennem halvandet år havde titel af key account manager med fokus på virksomhedens volumenkunder.

Fra 2003 til 2013 var han indehaver af Them Bolighus.

Christian Risbjerg er uddannet i detailhandlen og udover møbelerfaringen tæller hans cv desuden fire år som medierådgiver hos Midtjyllands Avis.

Eksport skal øge toplinjen
Når det kommer til spørgsmålet om, hvordan man vender 13 års underskud til en sund forretning, har den nye direktør da også allerede flere bud klar. Og der skal sættes ind både ude og hjemme.

– Vi kommer til at arbejde målrettet på at øge eksporten, der lige nu udgør knapt en tredjedel af vores omsætning; i første omgang handler det om at opdyrke nye kundegrupper på de markeder, hvor vi er tilstede, fortæller Christian Risbjerg, der dog understreger, at man også er på udsigt efter nye eksportmarkeder.

– Men det er en del af den mere langsigtede strategi, og det strategiarbejde skal vi først nu til at tage hul på for alvor, lyder det fra den nye direktør.

Skalma eksporterer lige nu til Holland, Norge, Tyskland og Schweiz, og ude såvel som hjemme udgøres den primære kundegruppe af bolighuse og møbelkæder.

Produktionen skal udnyttes bedre
Mens den øgede eksport skal være med til at sparke til Skalmas omsætning, er Christian Risbjergs blik også faldet på de indre linjer, hvor han ser et potentiale for øget lønsomhed.

– Vi kigger i retning af nye forretningsområder, og det kunne eksempelvis være at begynde at producere halvfabrikata og påtage os en rolle som underleverandør inden for læderarbejde, for at vi på den måde kan udnytte hele vores produktionsapparat bedre, fortæller han.    

Et andet område, der ifølge Christian Risbjerg trænger til en spand kul, er Skalmas produktudvikling.

– På det område kommer vi til at gøre mere og også arbejde mere målrettet med produktudviklingen end hidtil, fortæller han.

Det bliver imidlertid ikke noget, der kommer til at dræne den egenkapital, der ved regnskabsårets afslutning lød på knapt 1,5 mio. kr., forsikrer sofadirektøren.

– Vi satser på at kunne udvikle ”smart”, så det i højere grad bliver et spørgsmål om at justere og kombinere vores mange forskellige elementer på nye måder, uddyber han.

Salg i "Made in Denmark"
At Christian Risbjerg med sit nye gebet er blevet stillet over for en udfordring, er han ikke i tvivl om. Alligevel er der ingen tvivl at spore i stemmen, når han skal sætte ord på, hvorfor han tror på en genrejsning af den 66 år gamle sofaproducent.

– Vi oplever, at forbrugerne efterspørger danskproducerede varer, og en del er også villige til at betale ekstra for det. I takt med at tendensen i markedet peger mere og mere imod bæredygtighed, tror jeg på, at det bliver et stadigt mere tungtvejende salgsargument, og derfor tror jeg også rigtig meget på Skalma, slår den nye direktør fast.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094