23948sdkhjf

Længe ventet afgørelse af kopistrid

Når fynske Montana og vestjyske ABC Reoler i dag mødes i Sø- og Handelsretten i Kolding, betyder det en længe ventet afklaring af en syv år gammel kopianklage.
Næsten syv år er der gået, siden Montana anlagde sag mod ABC Reoler for designkopiering.

Nu kan de stridende parter se frem til en afgørelse, når sagen i dag kommer for Sø- og Handelsretten i Kolding. Det skriver dagbladet Børsen.

Stridens kerne er ABC Kvadrant, der er ABC Reolers største produkt. Montana hævder, at denne reols design er en kopi af deres Montana reolserie.

ABC Reoler forsvarer sig på sin side med, at de to reolserier har afgørende designforskelle, og at virksomheden har de juridiske rettigheder til den populære reolserie.

Uenighed om designforskelle
Retten skal afgøre, om de to reolsystemer har markante designforskelle eller ej, og om ABC Reoler kan klandres for at anvende designelementer, som de ikke har de juridiske rettigheder til.

ABC Reolers advokat Claus F. Sørensen udtaler til Børsen, at ABC Reoler har købt rettighederne til sit reolsystem i 2002, og at ABC Kvadrant designmæssigt adskiller sig fra Montana-serien på en række afgørende punkter.

Eksempelvis er ABC Kvadrant et saml-selv-system og derfor ifølge Claus F. Sørensen ikke en direkte konkurrent til Montana-serien.

Dommen kan medføre store konsekvenser
Selvom ABC Reoler ikke venter, at dommen vil gå imod dem, udtrykker adm. direktør og indehaver, Søren Iversen, alligevel overfor Børsen en vis bekymring.

ABC Kvadrant er ABC Reolers største produkt, og det kan få store konsekvenser for den lille producent, hvis Montana får medhold i sagen. Møbelbranchen er i forvejen presset, og en dom imod det lille selskab vil få store konsekvenser for selskabets økonomi, udtaler Søren Iversen til Børsen.
Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095