23948sdkhjf

Ny Daells-direktør efter 11 år med millionunderskud: 2020 bliver et godt år

Den nye Daells-direktør

Henrik Mathiesen er 58 år gammel og har en mangeårig baggrund som butikschef i dagligvarehandlen.

I 2000 kom han til Harald Nyborg, hvor han blev ansat som butikschef. 

Harald Nyborg ejer Daells Bolighus, og ad den vej kom Henrik Mathiesen ind i møbelbranchen.

I 2019 tiltrådte han som salgschef i Daells Bolighus, hvor han netop er blevet udnævnt direktør. 

Den 1. januar tiltrådte Henrik Mathiesen, 58, som adm. direktør hos Daells Bolighus. Dermed er han kommet i spidsen for en virksomhed, der siden 2007 har tabt næsten 226 mio. kr., men optimismen er i god behold, da Wood Supply fredag eftermiddag fanger den nyslåede direktør på telefonen.   

– Vi er absolut ved godt mod, og vi er kommet rigtig godt fra start i år, hvilket har været med til at løfte stemningen i organisationen, fortæller Henrik Mathiesen, der inden udnævnelsen til direktør har siddet et år på posten som salgschef i Daells.

At Henrik Mathiesen kan skimte lysere tider forude, skyldes ikke mindst hans forgængers ageren på posten.

– Gert Sand har brugt de sidste fire år på at trimme organisationen voldsomt, og efter jeg kom til, har vi fået trimmet færdigt, så at sige, så vi nu har fundet ud af, hvordan vi også skal drive de små butikker, der har været særligt svære, fortæller Henrik Mathiesen.

I dag har Daells Bolighus to store butikker i Glostrup og Odense, samt fire af de små butikker fordelt med to i Jylland og to på Sjælland. I løbet af 2018 og 2019 har man måttet dreje nøglen om i kædens varehuse i Vordingborg og Hillerød.

En spand kul til markedsføringen
Det er dog ikke en vej, man har tænkt sig at fortsætte ad, lyder det fra Henrik Mathiesen.

– Vi har bestemt ikke planer om yderligere lukninger, tværtimod er det drømmen at gå den anden vej og på sigt åbne flere butikker, men det kræver naturligvis, at vi først får den fremgang, vi både håber og forventer, slår han fast.

Skal den fremgang skabes, er der særligt ét sted, der ifølge den nye direktør skal sættes ind.

– Det handler rigtig meget om at øge kendskabet, så vi kommer til at sætte målrettet ind på markedsføringen, som har ligget lidt stille de senere år, siger han og uddyber:

– Brandet Daells er nok blevet en lille smule støvet, så nu skal vi ud og vise, at vi sagtens kan være med endnu.

Godt på vej
Ifølge Henrik Mathiesen er der altså masser af grund til optimisme, når det kommer til genrejsningen af den underskudsramte forretning.

– Vi brugte 2019 på at prøve en helt masse ting af, og nu har vi fundet ud af, hvad der virker, og vi tror på, at 2020 bliver et godt år for os; ikke dermed sagt, at vi kommer ud med plus, men underskuddet bliver bestemt mindre, lyder det fra den nye direktør.

De senere år er underskuddet da også begyndt at skrumpe hos Daells, der kom ud af regnskabsåret 2018 med et minus på knapt 22 mio. kr. Året forinden var underskuddet på 25,7 mio., mens det i 2016 lød på 38,5 mio. kr. I alt har kæden siden 2007, der var det seneste overskudsår, tabt lige knap 226 mio. kr.

Hvornår der igen kan være sorte tal på bundlinjen, tør Henrik Mathiesen ikke spå om, men at det er den vej, det går, er han sikker på.

– Vi har en tro på, at vi gør det rigtige, og en vedholdenhed, der gør, at jeg ikke er i tvivl om, at der nok skal vise sig nogle gode resultater de kommende år; ikke mindst på grund af de dygtige og meget dedikerede medarbejdere, slår den nye direktør for Daells Bolighus fast.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094