23948sdkhjf

Ny møbelproducent udsprang af familiære uenigheder

– Først byggede jeg ét plankebord til min kæreste og mig, men så solgte jeg det på Den Blå Avis. Så byggede jeg et mere, men det fik jeg også solgt, og så droppede jeg ud af skolen for at gå fuldtid.

Det fortæller Peter Culmbach Hansen om oprindelsen af den idé, der nu er blevet til den nystiftede virksomhed Møbelværk. På Randersvej i Esbjerg har virksomheden netop slået dørene op til 350 kvm. kombineret værksted og showroom, og det er her, Peter Culmbach Hansen producerer de plankeborde, kunderne i høj grad selv bestemmer, hvordan skal se ud.

– Hele idéen er at producere borde til fornuftige priser og alt sammen efter specialmål, så man kan få det, præcis som man vil have det, forklarer den nyslåede iværksætter.

Har prøvet før
Helt nyslået er han imidlertid ikke. Vender vi tilbage til den indledende historie om et plankebord til ham og kæresten, udspillede den sig nemlig tilbage i 2015, og også den gang blev Peter Culmbach Hansens idé om en forretning hurtigt til en realitet. Sammen med sin bror stiftede han i 2016 virksomheden Naturplank i hjembyen Ribe, men efter 2,5 år på direktørposten så han sig nødsaget til at forlade firmaet.

– I takt med at vi fik ansatte, voksede uenighederne, og så var det bedst, at jeg trak mig, fortæller Peter Culmbach Hansen, der brugte den følgende tid på at koncentrere sig om sin nyfødte søn.

– Men allerede dengang gik jeg med tankerne om at starte op for mig selv, fortæller han.

Vil sælge for en million
Med Møbelværk har Peter Culmbach Hansen gjort netop det. Og selvom han dermed også har stiftet en konkurrerende virksomhed til familiefirmaet, forsikrer han, at uenighederne hører fortiden til, og at hans nye idé er blevet taget godt imod.

– Men det var vigtigt for mig, at den nye virksomhed ikke også kom til at ligge i Ribe, slår han fast, og derfor faldt valget i stedet på nærliggende Esbjerg.

– Der bor alligevel en del folk, som Peter Culmbach Hansen siger om landets sjette største by.

Nu er håbet, at tilstrækkeligt mange af de folk finder vej til showroomet i den østlige del af byen. For Peter Culmbach Hansen lyder målsætningen i første omgang på at nå en million kroner i omsætning i Møbelværks første leveår.

– Det passer med, hvad jeg selv kan producere, forklarer han, og i første omgang holder man sig til det enkle koncept med at specialfremstille borde på bestilling. Lidt nyt er der dog allerede på vej:

–  Hvor vi lige nu kun har rektangulære borde, begynder vi inden for de næste par uger også at lave runde borde efter de samme principper, fortæller Peter Culmbach Hansen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094