23948sdkhjf

Skræddersyede døre til fredet kirke

I Vejle ligger den fredede kirke Sct. Nicolai, der siden juli måned 2018 har været under ombygning.

Kirken er renoveret på en måde, så nye funktioner er integreret med så nænsomme indgreb som muligt af hensyn til de kulturhistoriske værdier, og der har blandt andet været særlige krav til de nye døre.

– For os som arkitektfirma er det et spændende og samtidig udfordrende arbejde, når kirker som Sct. Nicolai skal restaureres. Det kræver, at vi tænker i innovative og kreative baner, da alle nye elementer skal skræddersyes bygningen og samtidig overholde tidens krav til blandt andet lyd og brand. Der er derfor en masse elementer, der skal passe sammen, og det kræver, at vi har nogle dygtige producenter, som kan imødekomme vores krav og ønsker, siger Anders Glavind fra E+N Arkitektur A/S i en pressemeddelelse. 

20 specialfremstillede døre
Arkitektfirmaet har blandt andet arbejdet tæt sammen med entreprenør- og tømrervirksomheden Raunstrup samt dørproducenten Swedoor, der har specialfremstillet 20 døre til kirken. – Dørene har stor betydning for istandsættelsen og er et godt eksempel på, hvordan nye byggematerialer skal passe ind i de originale rammer som byggeklodser, men med integrerede funktioner som lyd og brand.

Leverancen indbefatter blandt andet buede døre på specialmål, sporudfræsninger, specielle farvekoder og nutidige brand- og lydkrav: – Sct. Nicolai Kirke i Vejle er et spændende projekt, da bygningen er fredet, og derfor er det vores opgave at få byggematerialerne til at passe så naturligt ind som muligt, hvilket de buede døre på specialmål er et godt eksempel på. Sporudfræsningerne indgår ligeledes som en del af en større fortælling, og det har derfor været en interessant opgave, som nu kommer til sin fulde ret i kirkerummet, forklarer Peter Sejling, salgs- og marketingdirektør for Swedoor i Nordeuropa. Istandsættelsen blev påbegyndt i sommeren 2018 og står nu færdigt. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078