23948sdkhjf

Kisteproducent afviser at føle sig snydt af falsk klimakompensation

I går kunne man i Wood Supply læse, hvordan flere danske virksomheder var blevet snydt, da de ville reducere deres CO2-aftryk gennem et træplantningsprojekt i Uganda.

En af de virksomheder, der ifølge Politikkens oplysninger var blevet snydt af firmaet Our Climate, var Fuglebjerg Kistefabrik i Slagelse, men her afviser direktør Hanne Elsner, at det skulle være tilfældet.

Det skriver Sjællandske Medier.

Hanne Elsner fortæller avisen, at hun har set videooptagelser fra Uganda, hvor kistefabrikkens træer bliver plantet, og at de har modtaget et certifikat. Alligevel afbrød man i efteråret samarbejdet og har fundet en anden samarbejdspartner.  

–  Her i efteråret ringede Lone Lexander (som i 2017 overrakte certifikatet fra Our Climate til kistefabrikken, red.) dog til mig og sagde, at der var nogle problemer i Our Climate. Hun rådede os derfor til at finde en anden samarbejdspartner. Det har vi gjort, idet vi nu med virkning fra nytår samarbejder med Plant et Træ, der har Kronprins Frederik som protektor. Det er ikke rigtigt, når Politiken skriver, at vi først afbrød samarbejdet med Our Climate, da avisen henvendte sig. Det gjorde vi allerede i efteråret, siger Hanne Elsner til Sjællandske Medier.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.062