23948sdkhjf

Affald forvandles til designmøbler i Aalborg

Hos det socialøkonomiske værksted Råt&Godt i Aalborg får kasserede og tiloversblevne materialer fra byens virksomheder nyt liv.

Det skriver Nordjyske.

Gamle transportbånd, alu/zinkplader og kasserede murertraller. Gennem det EU-støttede projekt Bæredygtige Synergier, har en række aalborgensiske virksomheder fået en ny og bæredygtig afsætningsmulighed, når det kommer til restmaterialer. I stedet for at ryge til forbrændingen lander en del af materialerne nu hos det socialøkonomiske værksted Råt&Godt, hvor det laves om til nye møbler.

Foreløbigt har samarbejdet resulteret i et produktionsklart bord og en række skitser til andre produkter som eksempelvis lamper. Ifølge Christian Helweg, der leder Råt&Godt, er det værkstedets formål at give mennesker og materialer en chance til, hvorfor han ser samarbejdet med byens virksomheder som en perfekt opgave.

Til at hjælpe med selve designprocessen er Christian Helweg blevet ført sammen med Mikkel Huse, som er industriel designer, og også han finder opgaven interessant.

– Det er en noget anderledes tilgang at blive præsenteret for nogle materialer og skabe noget af dem. Normalt får man ideen og vælger materialerne ud fra den, men det er en meget spændende proces, siger han til avisen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078