23948sdkhjf

Fyns Politi beslaglægger hælervarer for en kvart million

I forbindelse med efterforskningen af en far og hans og søn, som sidst i oktober blev anholdt i forbindelse med hæleri og formodning om op til flere indbrud, har Fyns Politi fundet hælervarer til en værdi af 269.108,00 kr. Det oplyser Politiet på sin hjemmeside. Efterforskningen peger på, at de to sigtede har solgt designervarerne videre til intetanende privatpersoner.

De videresolgte designgenstande er blandt andet Poul Henningsen koglelamper, Hans J. Wegners Jakkens Hvile, Y-stole i sort eg og andre varer. Hælervarerne er fundet ved forskellige privatpersoner i blandt andet Nordjylland, Århus og Odense og er nu beslaglagt. Varerne vil komme hjem til deres rette ejere, når Fyns Politi er færdige med efterforskningen.  De to mænd blev dagen efter anholdelsen den 30. oktober 2019, sigtet for hæleri og varetægtsfængslet i 4 uger. 

Tabte penge
Fyns politi har været i kontakt med de privatpersoner, der har købt designervarerne. Det er specielt ærgerligt for dem, som ikke kun har tabt den vare, de troede de havde købt på lovlig vis, men også de mange penge, de har betalt for dem, skriver politiet. – Vi anbefaler, at man tænker sig godt og grundigt om, når man køber brugte ting særligt på nettet. Specielt ved designervarer og andre ting, hvor prisen er høj, og hvor ”ejeren” ikke kan fremvise en kvittering eller en anden form for bevis for ejerskab, der bør borgere være særligt agtpågivende. Det er ærgerlige penge at tabe og specielt i den prisklasse, fortæller politikommissær Finn Wegner fra efterforskningsgruppen i Fyns Politi.

Fyns Politi kan ikke sige mere om efterforskningen, da den stadig pågår. Fyns Politi har valgt ikke at sigte de privatpersoner, der har købt tingene, da det kan sandsynliggøres, at hælervarerne er købt i god tro. 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078