23948sdkhjf

271 år gammelt landbrug er blevet til møbelsnedkeri

I 271 år har familien Kibæk drevet Kærbygård i Fraugde Kærby lidt sydøst for Odense. Selvom landbrug har været den røde tråd, har familiens medlemmer også beskæftiget sig med både belgierheste, jagthunde og spadserestokke, og seneste påfund er det møbelsnedkeri, der åbnede på gården for fem år siden.

Det skriver fyens.dk.

Henrik Kibæk er uddannet tømrer og niende generation på gården, og det er ham der sammen med mor Pia primært står for det møbelsnedkeri, der i dag beskæftiger omkring 15 ansatte.

Uanset hvad familiens medlemmer igennem årene har kastet sig over, har kvalitet været i højsædet. Det gælder også for møblerne, fortæller Henrik Kibæk til avisen, og det betyder blandt andet, at der bliver lagt et stort stykke arbejde i, at vælge det helt rigtig træ til hvert enkelt produkt. Hver gang et nyt stykke træ er klar til at blive skåret, er det Pia Kibæk der regner ud, hvordan det kan blive til flest muligt møbler.

- Vi laver hvert møbel ud af det samme stykke træ, så der kommer et ensartet udtryk i hele møblet, når det er færdigt. Men hver gang, vi tager et nyt stykke, kigger vi også på, at træet er det bedste til netop den kundes bestilling. Derfor kan det af og til tage lidt længere tid, før vi har træet, netop den kunde har brug for, forklarer Pia Kibæk.

Hidtil har den største opgave for Kærbygård Møbelsnedkeri været den nye scene til Odenses konference- og kulturcenter Odeon i 2017, men en af de sjoveste har møbelsnedkeriet overstået for nyligt. Det er nemlig på Kærbygård, man har produceret nogle af de møbler, som i disse dage kan opleves i TV2’s julekalender Tinka og Kongespillet, hvor faren til en af hovedpersonerne spiller møbelsnedker.

- Produktionsselskabet bag kalenderen kontaktede os og sagde, de ville have noget, som ikke var på markedet endnu, fordi det skulle være unikt. Jeg havde tilfældigvis i noget tid leget lidt med ideen til et nyt stoledesign i hovedet. Da de så ringede, fik jeg pludselig rigtigt travlt med at få den idé ned på papir og produceret, fortæller Henrik Kibæk, der afslører, at stolen dog ikke er helt færdigudviklet endnu.

Forelsker man sig i møblet må man derfor vente til februar, hvor møbelsnedkeren vurderer, at den er klar til at komme til salg.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.063