23948sdkhjf

Knud og Konni reparerer rundkirkens stjålne stole

I øjeblikket står 124 medtagne Kaare Klint-stole og venter på at blive taget under kærlig behandling på Knud og Konni Silkjærs møbelværksted Balderus.

I oktober blev 143 stole stjålet fra Thorsager Kirke, og 124 af dem blev efterladt på en parkeringsplads, hvor de fik lov at stå i silende regn. Derfor har de nu brug for en god portion kærlighed, før de kan vende tilbage til Thorsager, og det er netop den slags, man har specialiseret sig i hos Balderus i Hadsten.

Det skriver Jyllands-Posten.

De næsten 70 år gamle stole var allerede slidte, da de blev stjålet fra kirken, men hårdhændet behandling og elementernes rasen har ikke just hjulpet på stolenes tilstand. Derfor står de nu på værkstedet i Hadsten og venter på at få pillet sæderne af, blive malet og lakeret og endelig få flettet nye sæder. Udfordringen er, at det imidlertid ikke var alle kirkens stole, som blev stjålet – derfor skal de renoverede stole ligne dem, tyvene lod stå tilbage i rundkirken.

Tidligere har det otte mand store værksted stået for renoveringen af hundredvis af stole fra både Langenæskirken, Elsted Kirke, Varde Kirke og Sømandskirken i København. Så selvom de 124 stole er en stor ordre, er der ikke tale om nogen kæmpeordre, fortæller Knud Silkjær til Jyllands-Posten.

– Vi tager 25-30 stole ad gangen hver tredje uge. Så vil vi kunne være i mål inden påske, slår han fast.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078