23948sdkhjf

Nordjyske håndværkere bedst til at købe bæredygtige byggematerialer

Store regionale forskelle på i hvor høj grad håndværkere køber bæredygtige byggematerialer

Bæredygtighedsbølgen er skyllet ind over hele det ganske land med ekstra kraft i 2019 – og byggeriet er ingen undtagelse.

En ny undersøgelse foretaget blandt 766 håndværkere viser dog, at der blandt håndværkere er store regionale forskelle, når det kommer til håndværkeres fokus på at købe bæredygtige byggematerialer. I undersøgelsen, foretaget af byggemarkedskæden Stark, indtager de nordjyske håndværkere førstepladsen som de mest bæredygtige. Direkte adspurgt svarer 42,6 pct. af Starks nordjyske kunder, at de ofte, meget ofte eller altid køber bæredygtige byggematerialer.

- I Stark oplever vi, at bæredygtighed ligeså langsomt vinder indpas og fylder stadigt mere rundt om i vores byggemarkeder. Vores undersøgelse tyder på, at nordjyderne er længst fremme på det her felt, både når man spørger dem, hvor ofte de overvejer bæredygtige byggematerialer, når de handler, og hvor ofte de rent faktisk går fra tanke til handling og køber bæredygtigt. Det er vigtigt, at byggeriet bliver en større del af den grønne omstilling, så vi vil følge området tæt de kommende år, siger Britta K. Stenholt, adm. dir. i STARK Danmark, i en pressemeddelelse.

Mindst bæredygtige i Syddanmark
Tager man fra nord til syd, finder man landets tilsyneladende mindst bæredygtige håndværkere. Blandt Starks adspurgte kunder i Syddanmark svarer 36,5 pct. at de ofte, meget ofte eller altid tænker på bæredygtighed, når de vælger byggematerialer.

Kigger man på, hvor mange der rent faktisk køber bæredygtige byggematerialer, er tallet 30,4 pct. I Midtjylland, på Sjælland og i Hovedstaden svarer hhv. 33,5 pct., 31,3 pct. og 35,1 pct. at de ofte, meget ofte eller altid køber bæredygtige byggematerialer.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078