23948sdkhjf

Skagerak med fornyet fokus og fodfæste: Nærmer sig syvdobling

Efter et par år med beskedne overskud har aalborgensiske Skagerak, der producerer møbler og interiør, igen fundet formen. Det afslører det nyligt offentliggjorte årsregnskab, hvor resultatet før skat lander på 3,8 mio. kr.

– Ja, vi er glade, slår ejerleder Jesper Panduro fast som det første, da Wood Supply fanger ham på telefonen.  

Dykker man ned i regnskabet, finder man da heller ikke megen grund til nordjysk underspillethed. Hvor resultatet før skat landede på 550.000 i regnskabsåret 2017/18, er det altså næsten syvdoblet, og også bruttofortjenesten er vokset pænt fra 27,3 til 31 mio. kr. Det til trods for at toplinjen ifølge Jesper Panduro knapt har rykket sig en tøddel.

– Omsætningen er gået meget ligeud, men det er vi godt tilfredse med, fortæller direktøren og uddyber:

– For et par år siden valgte vi at ændre i vores distributionssetup, og det betød, at vi valgte nogle kunder fra, hvilket kostede os ti procent af omsætningen; nu oplever vi, at den fokusering har givet gevinst, og vi vokser på de områder, vi gerne vil vokse på, lyder det.

Læs også: Skagerak lancerer leje-løsning

De områder tæller nethandel, kontraktmarkedet og eksportmarkederne, hvor den danske designkoncern i dag henter mere end 50 pct. af sin omsætning. 

En amerikansk succes
Det er stadig i det danske, Skagerak har sit største enkeltmarked, men Jesper Panduro fremhæver Tyskland, Norge og USA som nogle af selskabets stærkeste vækstmarkeder.

Særligt på det amerikanske marked har man efterhånden fået godt fodfæste, siden man for tre år siden etablerede sig med et datterselskab.

– Tidligere var vi sådan lidt til stede derovre, men uden at være rigtigt fokuserede. Nu har vi valgt at fokusere på USA, og så går det jo som regel sådan, at det kaster noget positivt af sig, hvilket altså også har været tilfældet her, forklarer Jesper Panduro og fortæller, at omsætningen på det amerikanske marked er fordoblet i løbet af det seneste regnskabsår.

Læs også: Skagerak har certificeret hele molevitten

– Det siger selvfølgelig ikke så meget, hvis man for eksempel går fra 10.000 til 20.000, men vi er ved at være deroppe, hvor man virkelig skal stramme sig an og gøre sig umage, lyder det fra den tilfredse direktør.

Hvad angår det kommende regnskabsår, forventer Skagerak at holde niveauet, og ifølge Jesper Panduro er der – udover det øgede fokus – en afgørende grund til fremgangen.

– Den største del af æren ligger hos vores team, som jeg er rigtig, rigtig stolt af, slår han fast.

Skagerak Denmark A/S
mio. kr. 2018/19 2017/18
Bruttofortjeneste 31,0 27,3
Resultat før finansielle poster 7,6 3,6
Resultat før skat 3,8 0,55
Årets resultat 2,5 0,21
Balancesum 63,5 65,1
Egenkapital 16,1 14,0
Gns. antal ansatte 31 36
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2019.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078