23948sdkhjf

Et vinderpar: Træ og vinyl

Træets naturlige æstetik og farver, kombineret med den bæredygtige vinyls robuste overflader og nemme rengøring er et hit til fx butik og restaurant.

Hos Forbo, den førende producent af bl.a. elastiske gulvbelægninger som linoleum og vinyl, taler man om ’the art of flooring’. Det er måske nok lidt i ’overdrive’ for os andre; kunne et lavere gear ikke gøre det? Og så kommer man alligevel i tvivl, når eksempler bringes på banen som et gulv af ’luksus vinyl fliser’ i butik Newbe i Slagelse.

Her dokumenteres det, at det ikke bare er en skåltale, når Forbo siger, at LVT-vinylen Allura forener det bedste fra to verdener: Den bæredygtige vinyl uden phthalater og blødgørere, bomstærk og nem at holde ren kommer med træets æstetik i form af åretegninger, knaster og naturens egen struktur- og farveskala.

"Allura er virkelig nem at holde; den bløde vinylkonstruktion er rar at gå og stå på, lyder anmeldelsen fra butik Newbes chef, Cathrine Blank Schøn. Det er en af de helt store fordele, når man modtager kunder i butikken i otte timer hver dag!"

Cathrine Blank Schøn fremhæver det store Allura-program, som omfatter inspiration fra træ og sten sammen med abstrakte strukturer. I den forbindelse bør man bemærke, at Allura Flex 5,0 med et slidlag på 1 mm er en fleksibel fikserlimet belægning, som er hurtig og nem at ændre. Det har væsentlig betydning, særligt i butiks- og messemiljøer.

"En anden fordel ved Allura er, at den er så lyddød. Man kan næsten ikke høre trinlyd. Det er vigtigt i et miljø som vores," siger Cathrine Blank Schøn.

Allura dæmper lyden fra 6 til 19 db, afhængig af version.

LVT-kollektionerne kommer i øvrigt både i flere fliseformater på op til 750 x 500 mm og som planker med flere formater, fx jumbo-size 1800 x 320 mm. I butik Newbe er Allura Flex monteret som planker på 1500 x 280 mm i et sildebensmønster.

Allura 2020 er en af de bredeste og mest alsidige Forbo-kollektioner nogensinde med fem tekniske varianter fra fuldlimet til lægning helt uden.

 

Se mere her

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.502