23948sdkhjf

For to milliarder ny produktion til køkkenkæmpe

Med en ny fabrik i det svenske vil køkkenkoncernen Nobia skabe grundlag for yderligere vækst. Også fabrikken i Ølgod står over for millioninvesteringer af den trecifrede slags.

– Når vi ser ind i de kommende år, får vi alvorlige udfordringer med kapaciteten, og derfor har bestyrelsen besluttet, at der skal investeres i et nyt produktionsanlæg i Sverige.

Det fortæller en glad Rune Stephansen, adm. direktør i Nobia Danmark, som står bag køkkenkæderne Unoform, HTH og Invita, onsdag formiddag til Wood Supply.

På Nobias fabrik i Ølgod produceres der årligt mere end 1,1 millioner skabe til køkkenkunder i Danmark, Sverige, Norge og Finland, mens en mindre del afsættes til Tyskland og koncernens øvrige eksportmarkeder. Og det går stærkt i det sydvestjyske, fortæller Rune Stephansen.

– Lige nu kører vi treholdsskift i Ølgod, og vi kommer til at indføre fjerde skift også, men på længere sigt skal vi have frigjort noget af kapaciteten, så vi kan blive i stand til at vækste yderligere, forklarer han.

To milliarder - eksklusiv byggeri
Den nye fabrik skal efter planen have til huse i Jönköping, små 60 km fra Tidaholm, hvor Nobias eksisterende svenske produktionsanlæg ligger, og dels skal den svenske produktion flyttes her til, men det kommer også til at gælde en del af produktionen i Ølgod.

I en pressemeddelelse betegner Nobias bestyrelse den forestående investering som koncernens største satsning nogensinde, og det bliver da heller ikke en helt billig omgang. Investeringerne i automatisering og andet produktionsudstyr anslås at lande på 2 mia. svenske kroner, og så er byggeriet end ikke med i beregningen, for fabrikken forventer køkkenkoncernen at skulle lease gennem et langtidslejemål.

Rune Stephansen anslår, at der i alt er omkring 700 ansatte beskæftiget på Nobias nuværende fabrik i Tidaholm, og samtlige ansatte får tilbudt at flytte med til den nye fabrik.

Millioninvesteringer i Ølgod
Når man har valgt at flytte en del af produktionen fra Ølgod, skyldes det ikke, at der skal skrues ned for blusset, understreger Rune Stephansen. Tværtimod.

– Ølgod er faktisk den bedste fabrik vi har, så det er meget vigtigt, at vi også øger investeringstakten her, og lige nu kigger vi ind i en bred vifte af investeringer, fortæller direktøren og nævner blandt andet farveteknologi og montagelinjer som noget af det, der de kommende år skal skydes ekstra penge i.

Hvor store investeringerne i Ølgod vil blive, kan han ikke sætte et præcist tal på, men Rune Stephansen vil gerne afsløre, at der er tale om ”et trecifret millionbeløb i den højere ende”.

Nye markeder
Med investeringer i både den svenske og den danske produktion får Nobia sparket markant til kapaciteten, og den udvidelse skal bruges til at fortsætte væksten på både eksisterende og nye markeder. I en pressemeddelelse fortæller køkkenkæmpen, at man længe har øjnet potentiale for vækst i Centraleuropa, og særligt Nordtyskland og Benelux-landene er interessante markeder at etablere sig på.  

– Det er markeder, som vi bedømmer, vi burde have en rimelig mulighed for at komme ind og gøre os gældende på, og vi går i gang med et af dem allerede i løbet af 2020, fortæller Rune Stephansen.

Efter planen skal den nye fabrik i Jönköping stå klar i 2024.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111