23948sdkhjf

Hay finder Holch Povlsens efterfølger

Hovedaktionær snupper formandsposten hos designkometen.

Tidligere på året solgte Bestseller-stifteren Troels Holch Povlsen sin resterende aktiepost i designsuccessen Hay, som han selv var med til at grundlægge i 2002, og nu har rigmanden også sagt farvel til posten som formand for bestyrelsen.

Det fremgår af CVR-registret.

Holch Povlsens efterfølger på posten bliver Andrea Ruth Owen, president og CEO i den amerikanske designkoncern Herman Miller, som også stod bag opkøbet af Holch Povlens resterende aktier.

Herman Miller købte sig første gang ind i den danske designvirksomhed i sommeren 2018, hvor amerikanerne overtog en tredjedel af selskabets aktier for 66 mio. dollars (417 mio. kroner). Godt et år senere erhvervede koncernen sig så Holch Povlsens aktiepost på 34 pct., for hvilken Herman Miller måtte hoste op med omkring 78 mio. dollar svarende til lidt over 530 mio. kroner.

– Vi er glade for at fortsætte og udvide Hays forhold til Herman Miller. En virksomhed, hvis designarv har inspireret moderne livsstil og har været en inspiration for både mig og Mette, udtalte Rolf Hay i den forbindelse i en pressemeddelelse.

Det har ikke været muligt at indhente en kommentar fra Hay til formandsskiftet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.407