23948sdkhjf

Dansk design ved EXPO 2005 i Japan

Dansk Design Centers nye udstilling ”Use it! Danish Design in Everyday Life” er et øjebliksbillede af dansk design anno 2005, hvor man kan prøve alt og lege sig igennem fem tematiske rum. Udstillingen får premiere i april i Tokyo i forbindelse med verdensudstillingen EXPO 2005.
Dansk Design Center har inviteret de to kuratorer Tine Nygaard og Charlotte Jul og kunstnerne Bosch & Fjord til at udvikle et helt nyt bud på, hvad dansk design kan og er. Resultatet er en designudstilling, der sætter designbegrebet på spidsen. Hvad er design, hvorfor er design vigtigt og hvorfor og hvordan indgår design i vores dagligdag? Udstillingen fokuserer på de processer, de designede genstande igangsætter og hvorfor de er en vigtig del af hverdagen.

Selve udstillingsdesignet er med til at igangsætte processerne, idet man som publikum på egen krop fysisk føler og oplever, hvad design kan og gør. ”Use it!” er bygget op omkring fem temaer, der alle aktiverer processer; i ét rum er der lagt vægt på bevægelse, og her kan man cykle, skubbe, røre og lege med møblerne. Et andet rum betoner hjælpemidler i hverdagen, og her bliver den besøgende ”handicappet” ved hjælp af elastikker mellem genstandende. I et tredje rum hoster og gaber de modebevidste mannequinner – lyde, der er almenmenneskelige og som lægger op til dialog.

Udstillingens genstande er valgt og sammensat ud fra en nutidig optik, fordi samtidighed binder moderne design sammen med efterkrigstidens klassikere. Alle designs på udstillingen er i produktion, alle designs kan bruges og alle designs kan købes.

Når design kommer ud af skabet og arbejder på tværs af fagligheden, som kuratorerne og kunstnerne har gjort i samarbejde med Dansk Design Center, skaber man et projekt som ikke bare er en fremvisning af produkter, men en helhed i sig selv. ”Use it! Danish Design in Everyday Life” er en konstellation af processer. Processer, der bevæger, forfører og inddrager den besøgende som beskuer og menneske. Please Use it!

Du kan læse hele pressemeddelelsen hos Danish Design Centre – http://www.ddc.dk

Kilde: Danish Design Centre, pressemeddelelse fra d. 4. marts 2005.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063