23948sdkhjf

Vinduesvirksomhed tager tredje tur i konkurskarrusellen

En gæld på 13 millioner kroner har ført til endnu en konkursbegæring mod nordjyske PT Vinduer

De seneste år har mildt sagt været turbulente for PT Vinduer, der første gang blev erklæret konkurs i 2013 og endnu en gang i 2016. Mandag d. 25. november kunne Skifteretten i Aalborg så atter tage vinduesvirksomheden under konkursbehandling, efter der i sidste uge indløb konkursbegæring fra PT Vinduers største leverandør, der er en litauisk producent.

Det fortæller advokat Lars Berg Dueholm, der er udpeget som kurator i sagen.

– Der er sket det, at de har oparbejdet en meget stor leverandør- og momsgæld for i alt omkring 13 mio. kr., og derfor har deres hovedleverandør indgivet konkursbegæring, forklarer han til Wood Supply.

I regnskabsåret 2018, som er det seneste der er indgivet regnskab for, havde PT Vinduer en egenkapital på godt 1 mio. kr., mens årets bruttoresultat lød på 4,2 mio., og bundlinjen landede på knapt 6.000 kr.

Mere end vi kunne magte
Umiddelbart inden konkursen i 2016 solgte P. T. Vinduer sine produktionsfaciliteter fra, og da virksomheden efter konkursen genopstod under et nyt ejerskab i form af Skanva Group, var det som ren handelsvirksomhed. Skanva Group ejer også Vinduesgrossisten, og ifølge bestyrelsesformand og medejer Jørgen Tranholm skyldes den seneste konkursbehandling til dels, at de to virksomheder mod forventning har vist sig ikke at være noget godt match.

– Da vi købte virksomheden, troede vi på, at vi kunne vende skuden, også selvom det er et svært marked med meget stor konkurrence, men det har vist sig, vi simpelthen ikke kunne magte den form for handelsvirksomhed, fortæller han, og fortsætter:

– I Vinduesgrossisten fokuserer vi i høj grad på nethandel, og her har vi ikke kunnet løfte salget i PT; det har simpelthen vist sig at være for svært et marked for os, lyder det.

Det er ikke slut endnu
En historie, der tæller mange konkurser, tæller i sagens natur også en hel del genopstandelser. Og ifølge Jørgen Tranholm er der endog meget stor sandsynlighed for, at der snart kan føjes endnu en til PT Vinduers turbulente fortælling.

– Som det ser ud lige nu, forventer jeg bestemt, at det kommer til at køre videre, lyder det fra den optimistiske bestyrelsesformand, der dog kan afvise, at det bliver i regi af Skanva Group. Mere er han imidlertid ikke interesseret i at afsløre på nuværende tidspunkt, men han forventer, at der inden for få dage vil blive offentliggjort en løsning.

På spørgsmålet om, hvorvidt selskabets kreditorer kan forvente at indhente den forsømte betaling lyder svaret, at der er penge i selskabet, så det er sandsynligt.

Jørgen Tranholm forventer dog ikke, at man hos moderselskabet Skanva Group får inddrevet den gæld, PT Vinduer har her. Dykker man ned i Skanva Groups seneste regnskab for det forskudte regnskabsår 2017/18 kunne det ellers godt tyde på, at man ville have glæde af den gældsindrivelse. Efter skat landede årets resultat på et minus i størrelsesordenen en halv mio. kr., mens egenkapitalen lød på – 202.000.

Tidslinje

Juli 2013: P.T. Vinduer og Døre ApS i Aabybro erklæres konkurs.

September 2013: Scandia Windows ApS opkøber den konkursramte virksomhed og fortsætter produktionen i det nystiftede P.T. Vinduer A/S

Marts 2016: Selskaberne Skanva Salg A/S og Skanva Group A/S stiftes.

April 2016: Skanva Salg omdøbes til P.T. Vinduer A/S. P.T. Vinduer omdøbes til P.T Vinduer Produktion A/S.

August 2016: Krone Vinduer overtager P.T. Vinduers produktionsfaciliteter og lager i Aabybro og overtager lejemålet.

August 2016: P.T Vinduer Produktion A/S omdøbes til Investeringsselskabet af den 10.09.2013 A/S

November 2016: Investeringsselskabet af den 10.09.2013 A/S går konkurs

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125