23948sdkhjf

Finale: Byggecentre finder den bedste elev

Finalisterne til byggecentrenes branchespil er fundet. Finale-event i København
De 10 finalister til Danske Byggecentres store finaleevent er nu fundet. De kommer fra Tradium Randers, KNORD Lyngby, Køge Handelsskole, Haderslev Handelsskole, IBC Fredricia, EUC Nord Hjørring, ZBC Næstved, Tietgen Odense, ZBC Slagelse og KNORD Hillerød.

De er alle blandt de bedste i landet til at spille byggecentrenes branchespil, hvor spillernes opgave er at styre et byggecenter. Spillerne har altså udmærket sig ved at købe og sælge byggematerialer, yde god service og sikre sig et velholdt varelager.

- Hos Danske Byggecentre arbejder vi med at ændre de unges opfattelse af vores interessante branche og give dem et indblik i vores hverdag. I den forbindelse har vi udviklet et spil der skal sætte fokus på den spændende hverdag vores medlemmer har. Spillet givet spillerne et indblik i hvordan hverdagen ser ud i de danske byggecentre, forklarer adm. Direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- I spillet styrer man i hold på 3-4 personer et byggecenter, hvor ens fornemste opgave er at lytte til kundernes behov og sælge de bedste varer, men man skal også foretage kloge indkøb, og man skal have styr på sit lager og leverancer. Man skal formå at tjene flere penge end sine modstandere ved at købe billigt ind og samtidig sælge mest muligt uden at have varer tilbage på lageret. Det er samme problematikker, som vores medlemmer sidder med hver dag, ude i det virkelige liv, fremhæver Palle Thomsen.

Han tilføjer, at det overordnede formål er, at spillet skal bruges som supplement til undervisningen, og at eleverne synes det er sjovt og underholdende, så de kommer til at tænke på os, når de skal vælge uddannelse og elevplads.

Finale-event i København
- Vi har tidligere haft den udfordring i vores branche, at de unge ikke rigtig kender os, fordi de aldrig selv kommer i et byggecenter. Når de så hører om at arbejde i et byggecenter, så har de desværre haft tendens til at tro, at det er hårdt og støvet arbejde. Selvfølgelig kan det være hårdt arbejde, men det at blive elev i et byggecenter er et spændende job med masser af udfordringer, udviklingsmuligheder og kontakt med mennesker, påpeger Palle Thomsen, adm. direktør Danske Byggecentre

- Derfor sætter vi spotlight på den spændende og vekslende hverdag vores medlemmer har ude i byggecentrene.I løbet af efteråret har vi besøgt handelsskoler over hele landet med spillet, og vi slutter af med et stort finaleevent på fredag den 29. november på Radisson Royal Copenhagen, hvor de 10 bedste hold/skoler i Danmark, med højeste score, skal dyste mod hinanden. Vi har sat en præmiesum på 18.000 kr. på spil, og førstepladsen vinder hele 10.000 kr. til en klassetur. Så der er al mulig grund til, at skoleeleverne skal gøre det så godt de kan.

- Hos Danske Byggecentre, håber vi, at branchespillet har givet de unge indsigt i hvordan hverdagen er i de danske byggecentre og givet dem lyst til at jagte en spændende karriere i et byggecenter. Vores medlemmer har altid brug for talentfulde og engagerede medarbejdere og det er ikke afgørende om man er mand eller kvinde eller hvilken del af landet man kommer fra. Det afgørende er at man har lyst til at lære, er god til sit arbejde og er en god kollega, understreger adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078