23948sdkhjf

Multifunktionelt møbel snupper årets FSC Design Award

Designstuderende fra Via Design & Business løb med sejren ved torsdagens FSC Design Award

De seneste to dage har 54 design- og arkitektstuderende fra hele landet udstillet deres bud på fremtidens bæredygtige trædesign hos Aller Media på Havneholmen i København. 45 designs blev vurderet af et professionelt dommerpanel fra designbranchen, som oplevede innovative designs lige fra bænke, garderobemøbler, stole, reoler til vikingespil og kaffekopper. 

Der var tæt løb mellem deltagerne, men vinderen blev Morten Schnedler Jørgensen fra Via Design & Business med designet Arabesk, som ifølge dommerne er et helstøbt design. 

Årets dommerpanel bestod af: 

  • Ole Kiel, Head of FDB Møbler.
  • Søren Kvist, produktions- og udviklingschef hos Kvist Industries.
  • Anne Nørbjerg Madsen, Concept Designer hos Bolia International A/S og medstifter af designvirksomheden Nordvink.
  • Mads Arlien-Søborg, partner i trend- og designbureauet We Made It.
  • Rikke Blæsild, Range and Design Manager for JYSK.
  • Rune Schween, Head of Design for ScanCom International.

Fra scenen begrundende dommerrepræsentant Mads Arlien-Søborg valget af vinderen:

– Designet er helstøbt og færdigdesignet. Det er i den grad lykkes at lave ét møbel med mange funktioner som ovenikøbet kan stables. Designet har stort kommercielt potentiale og kan skaleres i mange prisniveauer. Desuden forholder Morten Schnedler Jørgensen sig til FN’s Verdensmål 12, som handler om ansvarligt forbrug og produktion. I sin udformning har Arabesk flatpackens kvaliteter men uden at være en flatpack.

Arabesk er et multifunktionelt møbel, der både fungerer som skammel, bord og opbevaring. Møblet kombinerer funktionalitet og æstetik, og designet er udført i FSC-certificeret egetræ. Morten Schnedler Jørgensen er meget beæret over prisen:

– Jeg er vildt glad. Det er et stort skulderklap at vinde FSC Design Award, fordi bæredygtighed betyder meget for mig. Hvis jeg skal vinde en award, er det helt klart den her, jeg helst vil vinde. Her handler det ikke kun om designets funktion men lige så meget de bæredygtige valg, der ligger bag.

Turen går til Vietnam
Som vindere af FSC Design Award 2019 modtager Morten Schnedler Jørgensen et

Mad & Boligs priser

Ud over prisen for FSC Design Award uddelte Mad & Bolig også deres designpris, som i år gik til Oliver Bank Termøhlen med sit design OT02 fra VIA Design & Business. Prisen kåres af Mad & Boligs læsere.

Mad & Bolig uddelte desuden følgende ærespriser til virksomheder, der har udmærket sig indenfor bæredygtighed:

  • Bedste produkt gik til Bolia
  • Bedste initiativ gik til Homris B8
  • Bedste brand gik til FDB Møbler

unikt samarbejde med møbelproducenten ScanCom International. Sammen indgår de et spændende sparringsforløb om udviklingen af Arabesk, hvilket indebærer en rejse til ScanCom Internationals fabrik i Vietnam, hvor de sammen vil arbejde på at udvikle prototypen frem imod et salgsklart FSC-certificeret produkt. På turen skal Morten Schnedler Jørgensen også opleve en FSC-skov på nært hold og gå på opdagelse i landets fantastiske natur.  

– En vigtig del af arbejdet med unge designere er den gensidige sparring. Vi får inspiration til nye designs og metoder, som vi kan bruge aktivt. Vinderen får mulighed for at arbejde med vores tekniske team, produktionsteam og produktteam. Der er altså rig mulighed for at influere og skabe udvikling, fortæller Kommerciel Direktør hos ScanCom International, Lars Rudkjøbing om deres engagement i FSC Design Award.

FSC Design Award

FSC Design Award arrangeres af FSC Danmark og afholdes i år for 14. gang. De seneste fire år er den afviklet i samarbejde med interiørmagasinet Mad & Bolig i Aller Huset.

Det er en innovativ designkonkurrence, som udfordrer danske design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og forene bæredygtighed med æstetisk trædesign. Konkurrencens formål er at inspirere fremtidens designere til at tænke bæredygtighed ind i deres designs og se mulighederne i træ som et naturligt element.

Deltagerne får deres 1:1 prototyper bedømt af et professionelt dommerpanel bestående af repræsentanter fra design- og arkitektbranchen. Præmien er hvert år en designrejse til et FSC-certificeret skovområde rundt om i verden.

FSC Design Award udskrives i år i samarbejde med Mad & Bolig, JYSK, Verdens Skove, ScanCom International, IKEA, FDB Møbler, Keflico, Bolia.com, Kvist Industries, Step Print Power og Tuborg Fondet.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141