23948sdkhjf

København planter hundredvis af vintertræer

Vintertid er plantetid hos Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, så i de kommende måneder skal der efter planen plantes mellem 400 og 500 træer fordelt over hele byen. Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

Træer er en vigtig del af hverdagen i vores hovedstad. De er med til at sænke temperaturen, og de binder en del af den CO2, der udledes i København. Samtidig bidrager de med skygge, farver og rekreativ værdi i vores bybillede, og de hjælper også til, at biodiversiteten øges i byen. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu får plantet endnu flere træer i København, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Der er både små og store planteprojekter på vej, og blandt andet skal starten på en ny lille lund etableres med plantningen af 36 træer på Bispebjerg Kirkegård. I Vigerslev Parken, hvor to tørre somre har kostet 25 gamle birketræer livet, skal der plantes omkring 40 nye træer af arterne lind, hængepil, kirsebær, bøg og så en særlig svensk birk, som ikke afgiver pollen. På Østerbro skal 50 nye gadetræer, men det endelige overblik over, hvor mange nye træer, der plantes i løbet af vinteren og, hvor mange det bliver nødvendigt at fælde, har forvaltningen først når plantesæsonen er overstået.  

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078