23948sdkhjf

Danske skove mangler døde træer

I Danmark er skove ikke natur, og der findes kun én løsning, siger professor

Ifølge en ny rapport fra Københavns Universitet, skraber Danmark den europæiske bund, når det kommer til at passe på vores skove og biodiversiteten i dem. Det skriver DR.

En sund skov kræver nemlig, at der er masser af dødt træ til stede, fordi op mod en tredjedel af alle skovens dyr lever i skovbunden og er afhængige af det døde ved.

Ifølge Carsten Rahbek, professor ved Københavns Universitet, er de danske skove ikke natur men produktionsskove, som vi dræner ved at lave tømmer og flis. Han sammenligner det med fjorde, hvor mangel på ilt resulterer i mangel på liv, og han understreger, at der kun findes én løsning.

– Det er kun urørt skov, der kan løse problemet. Resten er kosmetik og giver ingen effekt. Det har vi prøvet i 30 år, og det bliver bare værre og værre, siger Carsten Rahbek, som er medforfatter til en rapport, der viser, at der skal udlægges mindst 75.000 hektarer urørt skov, før effekterne viser sig.

Carsten Rahbek bakkes op af Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, som kalder resultaterne i den nye rapport ”voldsomt alarmerende”. Også miljøminister Lea Wermelin (S) erkender, at der er behov for en genopretning, som vil kræve omfattende arbejde.

– Der ligger en kæmpe udfordring i at bremse den her tilbagegang. Urørt skov er en del af løsningen. Det ønsker vi. Det arbejde skal vi i gang med, siger hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156