23948sdkhjf

Velux-arving hædret for ambitioner og samfunds-forankring

Lars Kann-Rasmussen, VKR Gruppen, modtager Årets Hæderspris 2019 ved kåringen af Årets Ejerleder 2019
I 75 år har teknologi fra VKR Gruppen bragt naturen tættere på mennesket. Det startede med VELUX ovenlysvinduet, der i 1942 blev gennembruddet for gruppen og grundlæggeren Villum Kann Rasmussen. Hans søn, ejerleder Lars Kann-Rasmussen, modtog torsdag aften (14. november, red) Årets Hæderspris 2019 for sin rolle som ejerleder for VKR Gruppen ved en velbesøgt kåring af Årets Ejerleder 2019 hos PwC i Hellerup.

- Hædersprisen går i år til en ejerleder, der besidder modet til at træffe beslutninger i en omskiftelig verden, og som har ambitionerne og viljen til hele tiden at sætte nye og højere mål samt ikke mindst evnerne til at indfri dem, siger Mogens Nørgaard Mogensen, senior partner og adm. direktør i PwC.

Juryen fremhæver, at Lars Kann-Rasmussen til alle tider har stået ved familieejerskabet, og siden sin tiltrædelse i et nystiftet fransk datterselskab i 1964 stået i spidsen for såvel familievirksomheden som familiefonden.

- Der er tale om en ejerleder, der ikke er bange for at gå forrest, og han har ud over sin nuværende rolle som ansvarlig aktionær i familievirksomheden gennem årtier sat sit tydelige positive præg på dansk erhvervsliv gennem diverse poster i råd, fonde og bestyrelsesposter i flere store danske familieejede virksomheder, fortæller Mogens Nørgaard Mogensen.

Ansvarlighed over for samfundet
Hædersprismodtagerens seneste virke er præget af virksomhedens målsætning fra 1965 om ansvarlighed over for samfundet, herunder at alle med relation til virksomheden behandles ordentligt, samtidig med at der skabes økonomiske resultater.

- Hæderprismodtageren har en stor ære for, at fondene bag familievirksomheden i dag er blandt Danmarks største bidragsydere inden for forskning i teknologi og naturvidenskab samt miljø, sociale og kulturelle formål i ind og udland. Lars Kann-Rasmussen har repræsenteret kontinuiteten, og det lange seje træk. Det fortjener stor anerkendelse, fremhæver Mogens Nørgaard Mogensen.

Også prismodtageren peger på værdigrundlaget som afgørende for virksomhedens succes:
- Jeg er meget beæret over prisen, som jeg vil dele med de mange dygtige og passionerede medarbejdere, som har bragt Firmagruppen til, hvor vi er i dag. Det er værdigrundlaget, som min far skrev i 1964, der senere har været rammen, inden for hvilken vi har udviklet Firmagruppen.

Vi har derfor altid haft fokus på at udvikle en langsigtet profitabel forretning til gavn for vores kunder, leverandører og medarbejdere og med udgangspunkt i samfundsnyttige produkter, siger Lars Kann-Rasmussen.

Om VKR Gruppen
Ultimo 2018 havde VKR Gruppen samlet ca. 16.000 medarbejdere i 41 lande, og VKR Holding ejes af familien Kann Rasmussen og VILLUM FONDEN.


Om Hædersprisen
For fjerde år i træk uddeler Landsjuryen for Årets Ejerleder (PwC, Nykredit, Dansk Erhverv samt sidste års vinder af Årets Ejerleder) en særlig Hæderspris i forbindelse med kåringen af Årets Ejerleder, hvor vi anerkender og hædrer en ejerleder i Danmark, som gennem en årrække har ydet en enestående indsats og haft en betydende indflydelse på dansk erhvervsliv. Hædersprisen går til en ejerleder, som gennem en lang årrække har haft en betydende indflydelse på dansk erhvervsliv og er indbegrebet af, hvad det vil sige at være ejerleder:

• Besidder modet til at træffe beslutninger i en omskiftelig verden
• Har ambitionerne og viljen til hele tiden at sætte nye og højere mål og herefter ”drivet” og evnerne til at indfri disse
• Indbegrebet af hvad det vil sige at være ejerleder.
Kort fortalt, så er modtageren en evig kilde til inspiration for såvel nuværende som næste generation af ejerledere.


Tidligere Hædersprismodtagere
Jørgen Mads Clausen, Danfoss A/S (2018), Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for fondene A.P. Møllers familiefond og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal (2017), Købmand Lars Larsen (2016).

Fakta om Årets Ejerleder 2019 og Årets Temapris 2019
Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen Årets Ejerleder, som uddeles for 16. gang. Ved de syv regionskåringer uddeles i hver region en pris til Årets Ejerleder og en temaprisvinder. Temaprisen, der uddeles for fjerde gang i år, uddeles på baggrund af årets tema: Formål og værdier.
De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som fandt sted den 14. november 2019 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078