23948sdkhjf

Først vækst, siden profit hos Biva

Ejerne bag Biva har lagt en slagplan, der skal sende møbelkæden på ret kurs igen. Det kommer dog til at tage år, lyder det.
De nye ejere, den islandske bank Straumur og bestyrelsesformand Anders Moberg, har haft Biva på slankekur og lagt en ny vækstplan, skriver dagbladet Børsen.

Har stabiliseret forretningen
Tabsgivende butikker er skåret fra, og der er lagt en ny plan for møbelkæden Biva, men ikke desto mindre vil der gå flere år, før kæden har udsigt til at kaste penge af sig. Sådan lyder det fra Oscar Crohn, direktør i ALMC, der ejer Straumur og 75% af aktierne i Biva.

- Vi har formået at stabilisere forretningen og ikke tabt yderligere markedsandele, men det vil være forkert at sige, vi er på vej ind i et vækstscenarie. Men det er positivt, at vi har fastholdt omsætningen i de enkelte butikker, siger han.

Ingen salgsplaner
Straumur overtog i 2009 ejerskabet af kæden fra kapitalfondene Dania Capital og Odin Equity Partners. I dag har man fjernet 13 tabsgivende butikker og sidder tilbage med 39 butikker med en omsætning lige under 300 mio. kr. og ifølge Oscar Crohn et driftsresultat lige omkring nul.

- Vi skal helst opleve vækst, før vi begynder at skabe profitabilitet, og der er vi ikke endnu, siger han til avisen og på spørgsmålet om man har et salg i tankerne, svarer han:

- Vi har lavet ny plan sammen med Anders Moberg og har en ny ledelse. De skal have lov at gennemarbejde planen, og det har vi puttet lidt penge efter. Man skal ikke forsøge at finde nye ejere til noget, som stadig er på et stadie, hvor vi skal stabilisere forretningen og forhåbentlig også skabe noget vækst. Det kræver et to-treårigt forløb, og så må vi se, hvor langt vi er kommet, siger Oscar Crohn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094