23948sdkhjf

4.000 nordjyske termoruder lukker lyset ind i Lyngby

Det nye boligprojekt BaseCamp Skovbrynet kommer til at brede sig på en 34.500 kvadratmeter stor grund i hjertet af det naturskønne Sorgenfri i Lyngby-Taarbæk Kommune, og det færdige byggeri kommer til at bestå af 639 studieboliger, 48 seniorboliger, 69 gæsteboliger og 30 kommunale udlejningsboliger samt et rundt fælleshus på 1.300 kvadratmeter midt i området.

 Det er Glaseksperten, der har til huse i Hjørring, som har leveret de i alt 4.000 termoruder, der kommer til at dække facaden på BaseCamp Skovbrynet. Ifølge salgschef hos Glaseksperten, Jesper Hønning, har den organiske arkitektur krævet en anderledes glasleverance:

 – Det er rigtig spændende at være involveret i byggeriet af BaseCamp Skovbrynet. I forbindelse med leveringen af glasset har vi på grund af den unikke arkitektur med de organiske former produceret en lang række forskellige glas, som varierer alt efter placeringen på bygningerne, hvilket har gjort opgaven ekstra interessant, lyder det fra Jesper Hønning.

 Arkitekturen er inspireret af skov og natur, og de lette facader af glas og aluminium er med til at lukke naturen ind i de kommende boliger:

 – Facadematerialerne harmonerer med de naturlige omgivelser, og alle facader er dækket af glas med lodrette paneler, som leder tankerne hen på skov og træer. Da der altid er behov for at maksimere lyset i et nordligt land som Danmark, har facaderne i både fællesarealer og studieboliger glas fra gulv til loft, så det naturlige sollys strømmer ind i rummene og giver en følelse af klarhed og udsyn, fortæller arkitekt maa Nevena Milosevic fra Lars Gitz Architects, som i samarbejde med Wissenberg A/S Rådgivende Ingeniører og WR Entreprise står bag projektet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094