23948sdkhjf

Bedre end forventet: Frovin har undervurderet sig selv

Hos Frovin Vinduer og Døre har man fået papir på, at man hidtil har undervurderet sit eget produkt.

I den københavnske andelsboligforening Parcelbroen, hvor Frovin tidligere på året leverede 120 vinduer, har beboerne fået reduceret støjen med op mod 47 decibel, viser en ny rapport udarbejdet af lydmålingsvirksomheden Delta. Bygherren var ellers kun lovet en reduktion på 41 decibel. 

Vi har længe haft en god fornemmelse af, at vi har undervurderet vores vinduer i forhold til, hvor støjreducerende de faktisk er. Derfor er vi selvfølgelig også enormt glade for, at vores koblede vinduer nu i endnu højere grad har fået en blåstempling, når det gælder lydisolering, og at vi samtidig kan bidrage til, at beboerne har fået et markant bedre indeklima, lyder det fra salgschef hos Frovin Vinduer & Døre, Claus Haastrup.

Oprindelig arkitektur og bedre indeklima
Parcelbroen på Indre Nørrebro fik tidligere på året udskiftet samtlige 120 vinduer i forbindelse med et større renoveringsprojekt. Her blev bygherren lovet, at en særlig kombination af koblede vinduer og indvendige forsatsrammer ikke alene ville bevare bygningens oprindelige udtryk, men også dæmpe støjen i den trafikudsatte bygning med hele 41 decibel og således skabe et betydeligt bedre indeklima for beboerne.

Men nu viser den nye rapport, som bygherren, entreprenøren og vinduesproducenten har bestilt i fællesskab, at støjreduktionen faktisk har vist sig at være endnu bedre end forventet. Testen har nemlig vist, at lydreduktionen i bygningen er helt op mod 47 decibel.

Delta, som er en del at Force Technology, har foretaget lydmålingen både før og efter, vinduerne er blevet skiftet. Her blev støjbelastningen målt i en lejlighed på henholdsvis anden og tredje sal, som viste reduktionen på op til de 47 decibel.

Foruden støjreduktionen har de særegne koblede vinduer også bidraget til, at den bevaringsværdige bygnings oprindelige arkitektur med den klassiske stil fra det forrige århundrede er blevet bevaret. Koblede vinduer stammer nemlig helt tilbage fra 1840’erne og var en populær vinduestype op igennem 1900-tallet, og i dag er Frovin specialiseret i at lave den gamle vinduestype med nutidens funktionaliteter.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078