23948sdkhjf

Licentia lukker i Danmark

Licentia tvinges til at erklære sit danske produktionsselskab konkurs. Det er en svigtende eksport af saml-selv-møbler, der har presset virksomheden til lukning.
Den danske gigant inden for saml-selv fyrretræsmøbler er efter en svigtende eksport tvunget til at lukker sine danske fabrikker. Det betyder, at 180 medarbejdere mister jobbet.

- I efteråret kunne vi opretholde afsætningen til Tyskland, Frankrig og England. Men i januar er det tyske marked pludselig gået markant tilbage. Aftagerne i den private tyske detailhandel mener ikke, at salget vil gå op igen foreløbig. Derfor er vi nødt til at reagere med rettidig omhu her og nu over for kreditorerne med en konkurs, siger bestyrelsesformand i Licentia Holding, Peter Leschly til Dagbladet Børsen.

Konkursbegæringen fra bestyrelsen i det danske selskab medfører, at koncernens to fabrikker i Thy og en limtræsfabrik i Børkop ved Vejle lukker.

Derudover har koncernen besluttet at opgive sit polske projekt, hvor koncernen fra foråret 2005 ville etablere et nyt pakke- og distributionscenter på 28.000 kvadratmeter i egne bygninger i Gorzow.

Efter konkursen i Licentia Danmark består Licentiakoncernen nu af Licentia Holding og et svensk datterselskab, Licentia Sweden AB.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062