23948sdkhjf

Ny hovedaktionær hos Hay

Troels Holch Povlsen har solgt sine sidste aktier i Hay for over en halv milliard

Bestseller-stifter Troels Holch Povlsen har solgt sine sidste aktier i designkometen Hay, som han selv var med til at grundlægge i 2002. Køberen er den amerikanske designkoncern Herman Miller, der i forvejen ejede en tredjedel af Hay.

Det skriver Børsen.

Ifølge en meddelelse fra koncernen har Herman Miller betalt omkring 78 mio. dollar svarende til lidt over 530 mio. kroner for en andel på yderligere 34 procent af Hay, hvilket bringer koncernens ejerskab op på 67 procent af aktierne i selskabet.

Opkøbet sker blot et år efter, Herman Miller første gang købte sig ind i Hay. Dengang erhvervede koncernen 33 procent af aktierne for 66 mio. dollar eller 416 mio. kroner.

- Vi er glade for at fortsætte og udvide Hays forhold til Herman Miller. Et virksomhed, hvis designarv har inspireret moderne livsstil og har været en inspiration for både mig og Mette, udtaler Rolf Hay ifølge avisen i en pressemeddelelse.

Rolf og Mette Hay bevarer deres samlede ejerandel på 33 procent, og vil også fortsat være de drivende kræfter bag selskabet kreative udvikling.  

 

Læs mere om: HAY
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173