23948sdkhjf

80 donerede kejserlinde skal forskønne Carlsberg Byen

Med en donation på 80 store træer er Sitas Træplanteskole med til at sætte lidt grøn kulør på Carlsberg Byen, der i disse år er under opførelse i indre København.

Træerne plantes i 2024, når byggeriet er færdigt, og Ny Carlsberg Vej som planlagt skal føres tilbage til sin oprindelige udformning med brosten og en grøn korridor af træer fra Vesterfælledvej og op til Elefantporten.

Familien bag Sitas er efterkommere af Carl Jacobsen, og det er netop Carl Jacobsens planer for Ny Carlsberg Vej, der nu genskabes med familiens gave. Mimi Hvass, indehaver af Sitas, er oldebarn af Carl Jacobsens ældste datter, Theodora Vøgg, der er symboliseret i den ene elefant i Elefantporten.

– Vi er glade for at Carlsberg Byen vil tage imod gaven og vi er stolte over at være med til at genskabe vores families vision om en grøn allé op mod Elefantporten. Vi håber at københavnerne vil nyde alleen i mange generationer fremover, udtaler familien i forbindelse med overrækkelse af gaven.

Også i Carlsberg Byen er der glæde over de nye træer og ikke mindst for baggrunden for donationen. Adm. direktør i Carlsberg Byen Jens Nyhus siger om gaven:

– Det er en meget flot gave, Sitas donerer til Carlsberg Byen, og at gaven kommer fra efterkommere til Carlsbergs stiftere, giver naturligvis donationen en særlig betydning. Vi gør i udviklingen af Carlsberg Byen meget ud af at fastholde og videreføre historien i det blivende bykvarter, og med gaven fra Sitas får vi plantet bryggerhistorien dybt i jorden.

Carlsberg Byen har som et led i byudviklingen udført helt ny infrastruktur i Ny Carlsberg Vej. Når arbejdet er færdigt, vil den historiske allé blive genskabt med de originale brosten og etablering af vejbelysning med de oprindelige kobberlamper. De nye træer er af sorten Kejserlind og vil, når de plantes, have en stammeomkreds på 30-35 cm.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11